Els comptes públics que s’apliquen aquest 2017 tenen com a principal voluntat mantenir i millorar els serveis públics

 

Ja ens trobem de ple en el 2017, un any que bona mesura ve marcat a Begues pel que ens dicta l’aprovació inicial dels comptes públics. Decidir de quina manera gastarà els diners dels que disposi l’Ajuntament, també significa establir quines seran les prioritats de les polítiques que desenvoluparem. En aquest cas la interpretació dels pressupostos municipals és senzilla i clara: la despesa municipal se centrarà en els serveis que oferim des del consistori a les persones.

Al llarg dels darrers anys crec que hem sabut demostrar que hem posat els beguetans i beguetanes al centre de la política municipal. L’arribada de la fibra òptica, del gas natural, la posada en marxa del Centre Cívic El Roure i de la Biblioteca La Ginesta, l’increment en els trajectes en hora punta dels autobusos… Tots aquests són exemples recents d’aquesta voluntat. A Begues vivim molt bé i volem viure encara millor. Amb aquesta frase resumiria l’esperit del treball fet per l’equip de govern en aquest sentit.

Ara és el torn de potenciar d’altres prestacions que s’ofereixen des de l’Ajuntament. Dedicarem d’aquesta manera un especial esforç a l’activitat física i esportiva amb el pas del servei de la piscina municipal al model de gestió directa, amb la voluntat de potenciar les activitats que ofereix o amb la construcció de nous vestidors al camp municipal d’esports amb una inversió prevista de 150.000 €.

De la mateixa manera s’incrementen partides com les que es destinen a la recollida d’escombraries, a la neteja viària o a l’arranjament de camins. Els nostres espais públics són importants i volem que llueixin.

Les inversions estaran en tot cas lligades a les aportacions d’administracions supramunicipals. Com exposàvem amb l’aprovació de les ordenances fiscals entenem que les economies familiars ja han estat prou castigades i que les administracions no podem fer recaure més pes en elles. Haurem de tornar a fer des de l’Ajuntament de Begues un nou esforç de negociació, de peticions i gestions per tal de comptar amb la solidaritat d’altres administracions. En tot cas entenem que cada moment ens exigeix una resposta i una actuació coherent.

És per aquest motiu que, tot i que sempre podem aspirar a més, em sento profundament satisfeta amb els nostres comptes públics. Aquests són uns pressupostos tan engrescadors com realistes.