A Begues ho tenim molt clar: el benestar de la nostra ciutadania passa per davant de tot.

Una de les principals demandes que la ciutadania fa a una administració pública és no només la bona gestió dels recursos públics, sinó també la solució als problemes que sorgeixen en l’espai que tots i totes compartim. Sovint, la solució a aquests problemes és llarga i tediosa, però la perseverança sempre té premi.

En el cas d’un ajuntament, la preocupació dels inconvenients causats a la ciutadania és primordial. No tan sols per la proximitat dels gestors públics amb el veïnat; també i principalment perquè el benestar de la gent del municipi ha de ser i és el principal objectiu d’un govern local.

A Begues, això ho tenim molt clar: el benestar de la nostra ciutadania passa per davant de tot. I la recerca incansable de solucions als problemes col·lectius és una prioritat. En tenim un exemple molt recent en les obres de reurbanització del Camí Ral, uns treballs que, un cop acabats i amb el pas del temps, van començar a presentar algunes deficiències en l’execució.

De seguida vam demanar a la Diputació que esmenés les deficiències, però la cosa no era fàcil. Era culpa de la constructora? Dels materials? Qui havia d’assumir les responsabilitats?

Des de l’Ajuntament vam encarregar un informe pericial que va concloure que el problema venia, principalment, del projecte i de la direcció facultativa de l’obra. Vam iniciar un contenciós administratiu, sense el qual no podíem intervenir d’urgència per evitar un major deteriorament al Camí Ral. Ara, gairebé dos anys després, hem arribat a un acord amb la Diputació per encarar la solució final.

En aquest acord, la Diputació assumeix el 72% del cost de les reparacions i també els diners que l’Ajuntament va haver d’invertir en les actuacions urgents. Com veieu, es tracta d’un bon exemple d’allò que us deia al principi: de l’esforç incansable del consistori per buscar solucions als problemes, de trucar a totes les portes que calguin i amb la insistència que sigui necessària.

I així ho farem sempre, pel benestar de la nostra ciutadania i en defensa de l’interès públic.