Aquest passat divendres 27 de març es presentava el documental “Els homes de la primavera” sobre el Cor de Caramelles de Begues.

 

Al nostre poble sempre ens sentim orgullosos de tenir un peu en les nostres tradicions i l’altre col·locat estratègicament en la incorporació dels progressos que ens permetin viure encara millor de com vivim a Begues. Som una població amb la seva pròpia personalitat i amb un passat ben arrelat a la història de Catalunya. Per aquest motiu ens satisfà profundament haver participat com a Ajuntament en la creació del documental “Els homes de la primavera” dirigit per Albert Guasch.

En primer lloc perquè ens ajuda a subratllar la importància que té per a tots els que vivim aquí el nostre Cor de Caramelles. Però també perquè a través del treball presentat garantim que disposem d’un document que preserva per a les futures generacions com era, a dia d’avui, aquesta tradició al nostre poble i com són les persones que la mantenen viva. D’alguna manera el documental ens serveix per a guardar i conservar en una càpsula un tros de Begues.

No seria possible en tot cas haver arribat a aquest punt sense les nombroses persones que al llarg de les dècades, aviat seran cent anys, han pres part del cor. Gràcies a les seves veus avui encara podem escoltar la seva música i, per aquest motiu, tots els que ens estimem el nostre poble els hi devem el degut agraïment. Les tradicions no perviuen per sí soles. És imprescindible l’interès i la participació generació rere generació per a que es mantinguin.

Per aquest motiu voldria aprofitar també l’ocasió que ens ofereix aquest documental i les actuacions del Cor de Caramelles aquest dissabte 4 d’abril i el diumenge 5, per a convidar-vos a tots i a totes a apropar-vos a la nostra tradició i a la nostra cultura popular. A Begues comptem amb una interessant representació de moltes de les manifestacions de la nostra cultura, totes elles valuoses pel que expliquen del nostre passat i del nostre present. No dubteu a participar de les seves activitats. A través d’elles descobrireu un món apassionant i sabreu més sobre vosaltres mateixos.