Al llarg d’aquest cap de setmana gaudirem de la Festa Major d’Hivern, una de les celebracions més arrelades al municipi

 

Avui divendres, i al llarg del cap de setmana, a Begues celebrem la nostra Festa Major d’Hivern i ho fem apropant-nos un cop més a les nostres tradicions i a la nostra cultura. Un exemple del tarannà d’aquesta festa el trobem aquest matí amb la benedicció del pa amb la que donem inici a la celebració i que ens porta al nostre passat rural. No serà en tot cas l’única oportunitat que tindrem en els propers dies per apropar-nos a la nostra cultura: gaudirem així d’havaneres, d’una ballada de sardanes, de bitlles catalanes, de la música coral, d’un correfoc infantil o del cercavila popular. Tota aquesta activitat s’acompanyarà, a més, d’altres propostes lúdiques.

A Begues demostrem d’aquesta manera que dir tradició no vol dir parlar exclusivament del nostre passat. Al llarg dels anys han estat moltes les persones, amb el suport del propi Ajuntament, que han posat i posen el seu treball i esforç per mantenir viva la cultura popular catalana. Tant és així que crec que no ens equivocaríem si afirmem que al nostre municipi la tradició no ha estat mai tan viva i present. Només hem de pensar en el nombre de colles i entitats amb les que comptem i, el que és més important, amb l’alt grau d’integrants que aquestes atreuen.

Us convido doncs a donar el vostre suport a aquest treball. És tan senzill com apropar-se a algunes de les activitats programades i gaudir-les.

No voldria deixar d’esmentar que en el marc d’aquesta Festa Major també s’inaugurarà oficialment (aquesta tarda a les 16 h concretament) la reurbanització del camí Ral. Donada la importància d’aquesta via per al municipi esperem que aquest acte esdevingui una festa ciutadana, un moment per trobar-nos a peu de carrer, per compartir plegats el nostre municipi i els seus espais públics. I es que, aquesta precisament ha estat la filosofia sota la qual s’ha reformat el camí. Us hi espero!