La celebració dels Tres Tombs ens torna a recordar qui hem estat i qui volem ser en el futur

 

Al llarg dels darrers 40 o 50 anys el nostre entorn ha canviat d’una manera extraordinària. Hem experimentat un creixement generalitzat que difícilment es podia imaginar només unes poques generacions enrere. En tot cas estic convençuda que Begues és un cas atípic. Perquè sí, hem crescut, però ho hem fet d’una manera sostinguda i mantenint alguns dels principals trets que sempre ens han identificat com a municipi. Som més i vivim en un municipi que ha crescut però encara som, en una part important del nostre ADN, el poble que érem.

Una de les mostres més evidents d’aquest arrelament amb el nostre passat i la nostra tradició arriba precisament aquest diumenge amb la celebració dels Tres Tombs promoguda per l’associació dels Amics del Cavall de Begues. Aquesta és una festa que no només ens permet recuperar una part de la nostra història, sinó que a més ens ofereix l’oportunitat de tornar a veure els cavalls i els carruatges pels nostres carrers, de la mateixa manera que era habitual dècades enrere.

Personalment em sento molt orgullosa de que treballem per a recuperar i mantenir tots aquests elements de la nostra història. Estic convençuda que per a construir el futur hem de tenir uns fonaments forts i ben endinsats en el nostre passat. Els beguetans i beguetanes aspirem a continuar fent avançar el poble, però no volem deixar-nos enrere les coses que fan que ens sentim orgullosos de viure on vivim.

En aquest sentit crec que hem assolit un equilibri magnífic. Som una població moderna i amb un tarannà propi que permet que es donin la mà, molt a prop en el temps, la celebració dels Tres Tombs o la propera celebració de la Mobile Week. Així som i ens podem sentir ben satisfets.