L’ermita de Santa Eulàlia és en aquests moments objecte de nous treballs de millores

 

Aquest proper 12 de febrer celebrarem novament una data estretament relacionada amb el nostre municipi com és Santa Eulàlia. No podrem en tot cas fer-ho a l’ermita per dos motius: per la coincidència de la data amb la celebració enguany dels Tres Tombs, per una banda, i perquè a l’actualitat es duen a terme treballs de conservació en aquest espai. En concret es treballa per tal de refer el cor de l’ermita ja que es trobava especialment malmès. Aquesta actuació també s’acompanyarà de millores en la il·luminació i amb l’arranjament de l’esplanada exterior.

Aquest treball, juntament al que ja s’ha fet per a la preservació d’aquest espai, és especialment significatiu i exemplifica la voluntat municipal pel que fa al patrimoni amb el que comptem. En els darrers anys hem intensificat les actuacions relacionades amb la preservació dels nostres elements patrimonials. L’elaboració del catàleg, la rehabilitació del Colmado o les actuacions a les barraques de pedra seca són d’altres exemples recents que venen a sumar-se a les actuacions a l’ermita de Santa Eulàlia.

Els beguetans i les beguetanes ens sentim orgullosos, i crec que sincerament amb raó, de viure on vivim. Per aquest motiu una de les principals preocupacions d’aquest equip de govern és recuperar i potenciar tots aquells elements que formen part del nostre llegat comú i que enriqueixen l’experiència de viure a Begues.

L’ermita de Santa Eulàlia és un espai que ha format part al llarg de generacions de la nostra tradició i de la nostra història particular. Volem que aquest fet vagi més enllà de nosaltres i que arribi als veïns i veïnes del futur per tal que tinguin sempre present d’on venim. És important mirar endavant, i així ho fem, però no ho és menys tenir sempre un peu posat en el nostre passat.