Em veig en la necessitat de recordar a tota la ciutadania, i en especial als pares i mares i avis i àvies en la nova entrada del curs escolar, la importància de mantenir les distàncies de seguretat

 

Quan parlem dels centres escolars parlem, de manera habitual, de comunitat educativa. Entenem que l’educació dels infants i dels joves és una qüestió fonamental de la qual participem necessàriament moltes parts de la societat: les administracions, els propis centres, les persones que hi treballen, les famílies, els cossos de seguretat… I un llarg etcètera. A ningú no se li escapa que aquest inici de curs és excepcional per la crisi sanitària que vivim i que, per tant, hem d’afrontar-lo també de manera excepcional totes i cadascuna de les parts que formem part d’aquesta comunitat educativa.

La meva responsabilitat amb la salut del conjunt de beguetans i beguetanes em porta avui a reclamar als pares i mares de les escoles responsabilitat i una major civisme en el moment de recollir i deixar els seus fills i filles. Hem detectat que no es mantenen les distàncies de seguretat de la manera que s’hauria de fer a les entrades dels centres escolars amb el perill que aquest fet suposa. Us haig de demanar que mantingueu aquesta norma bàsica de distanciar-vos de la resta de persones que us envolten. Ens hi juguem molt.

Penseu en com de difícil ha estat arribar a poder obrir els centres en aquest inici de curs. Recordeu els esforços que s’han fet en els mesos passats… Tot això pot desaparèixer si no evitem que proliferin els contagis de Covid-19. Tots i totes, començant per l’alumnat, hi sortirem perdent.

De la mateixa manera voldria també felicitar a les escoles i al seu professorat, així com a la Policia Local, per la dedicació i esforç que estan posant per tal que aquest inici de curs sigui el més segur possible. Recordem que aquests treballadors i treballadores s’exposen més, per la seva pròpia activitat, als contagis, però que ho fan amb el convenciment de la importància social del seu servei. Gràcies en nom de tot el poble per la vostre dedicació.

Us deixo fent extensiva a tots la població aquesta reflexió sobre la importància de que tots i totes ens impliquem en evitar la pandèmia. Les administracions estem fent grans esforços, però al cap i a la fi és la responsabilitat individual és la que marcarà la diferència. Sé que a Begues, amb la nostra capacitat d’implicació, ho podem aconseguir.