Tot i que la pandèmia afecti a la celebració de l’11 de setembre, no canvia el que sentim pel nostre país

 

Els catalans i catalanes hem celebrat cada diada nacional de Catalunya seguint el que ens marcava cada moment i el nostre sentiment. I en aquesta ocasió no serà una excepció. La crisi sanitària que encara patim ens convida a que la prudència sigui també protagonista de la commemoració i a que evitem els actes presencials i les concentracions.

Sigui com sigui, això no significa en cap cas que ens oblidem de la jornada i del que significa per al nostre país. En absolut. L’11 de setembre és una data per a celebrar en primer lloc la joia de compartir un territori i un futur comú i, també, per a reflexionar i reivindicar. La Covid-19 pot evitar que manifestem públicament, tal i com voldrien, aquests sentiments però no pot aconseguir que els oblidem ni els deixem de banda.

Per aquest motiu us vull convidar, com he fet en anys anteriors, a mostrar el vostre orgull per viure a Catalunya i a manifestar obertament, ni que sigui de manera virtual, què voleu per al nostre futur i per al nostre país. Els darrers anys ens han demostrat que per molts cops que patim, no ens poden treure la paraula ni la raó.

Tot i que sembli, probablement a causa també de la pandèmia, que hagi passat molt de temps, encara tenim molt a prop l’1 d’octubre del 2017 i tots els fets que es van succeir. No podem restar indiferents a aquesta realitat i deixar que es perdi i minimitzi davant de problemàtiques més immediates. Com a societat madura que som, hem de saber mantenir viva la flama de les nostres reivindicacions nacionals siguin quines siguin les condicions en la qual ens trobem.

M’agradaria doncs que, de la mateixa manera que fem en el nostre dia a dia amb la resta de les nostres activitats, commemorem també la diada però amb les restriccions necessàries per a que la salut de les persones sigui el nostre primer objectiu. Reflexionem i fem reflexionar als demés sobre el país en el qual vivim i sobre aquell en el que aspirem a viure-hi. No oblidem que la nostra història, al cap i a la fi, la construïm entre tots i totes.

Visca Catalunya.

Nota: Trobareu el discurs institucional de la diada com a document adjunt.