Prop de tres anys després de la seva inauguració, aquest espai ha donat resposta a les necessitats culturals del municipi

 

Probablement els majors avenços fets al llarg dels darrers anys a Begues hagin tingut lloc en l’àmbit cultural. Poc a poc hem sumat cinema infantil, exposicions d’arts plàstiques, teatre… i hem donat un marc adequat a les nombroses iniciatives que provenen de les entitats culturals. Totes aquestes millores tenen en tot cas un nexe comú que expliquen que hagin arribat: la posada en marxa de l Centre Cívic El Roure.

Allà la cultura en totes les seves formes i expressions ha trobat la seva llar a Begues. Ja feia anys que existia la voluntat de disposar d’un edifici d’aquestes característiques i va ser molt l’esforç i el treball per crear-lo en un moment en el que, a més, ens trobàvem al bell mig de la crisi econòmica que encara cueja. En tot cas el treball no es va acabar el dia que va obrir les seves portes. Fins i tot crec que podem dir que va ser en aquell instant quan començava la feina real.

Els equipaments públics necessiten per a existir, a més de la seva construcció, que comptin amb un contingut i que ofereixin serveis necessaris per a la població que ha de fer-ne ús. Al llarg d’aquests primers anys hem donat forma i sentit a la seva proposta cultural i, avui en dia, crec que podem sentir-nos satisfets del que hem assolit.

La nostra és una població inquieta i amb un gust especial per descobrir nous interessos. Estic convençuda que, en bona mesura, aquest espai cultural ha donat resposta a aquesta inquietud i a aquest afany.

Hem de reconèixer en tot cas que tot i disposar dels serveis esperats, aquests no s’han pogut desenvolupar al ritme que ens hagués agradat ja que no ens ho estan permetent. Un cop més ens hem topat amb la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL), una legislació imposada des de Madrid per a limitar el treball i les competències dels ajuntaments. A través d’aquest instrument ens trobem que, tot i tenir la capacitat real d’ampliar els serveis mitjançant noves contractacions, se’ns dificulta aconseguir-ho.

Felicitem-nos en tot cas pels serveis dels que disposem i de com aquests continuen creixent i evolucionant. És molt encara el que té per oferir-nos el nostre centre cívic.