El 2018 ha estat un nou esglaó superat en el treball municipal per a millorar els nivells de qualitat de vida a Begues

 

Ens preparem per a donar la benvinguda a un nou any i des d’aquest espai, com ja he fet en d’altres ocasions, m’agradaria fer una breu reflexió sobre què ha significat el 2018 per a l’Ajuntament de Begues. Aquest ha estat un any que ha servit per a consolidar una part destacable dels objectius que ens hem imposat en aquesta legislatura. El treball a mig termini endegat en aquest mandat comença a donar fruit i a ser tangible.

La idea de fons continua sent la mateixa que ens ha guiat des del primer dia que vam arribar a l’Alcaldia: incrementar els nivells de vida de Begues potenciant i multiplicant els serveis que posem a disposició de la població. En aquest sentit em sento especialment orgullosa d’haver fet totes les passes necessàries per a que a començaments de l’any vinent comenci la construcció del Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran que inclourà un centre d’atenció diürna (un centre de dia) i dues unitats de convivència. Aquest equipament, un dels principals compromisos de la legislatura, permetrà que sigui més fàcil fer-se gran i afrontar la pèrdua d’autonomia al nostre poble.

Però, més enllà d’aquesta proposta, hem impulsat d’altres actuacions que ens afecten directament en el nostre dia a dia. Gràcies al treball en continuïtat i a la persistència, s’ha incrementat en un 40% el servei d’autobusos del que disposem, s’han posat en marxa les obres de millora de la carretera que ens connecta amb Gavà o hem establert un nou contracte de recollida d’escombraries que suposarà la renovació dels contenidors i la incorporació d’un nou camió. Aquests són només exemples, però reflecteixen de quina manera volem incidir en la vida quotidiana dels nostres veïns i veïnes.

No hem deixat en tot cas de vetllar per d’altres àmbits. A Begues tenim una especial sensibilitat pel medi ambient i pel nostre entorn natural. Aquesta preocupació ens ha portat a aconseguir al llarg d’aquest any fites tan remarcables com l’inici de la creació del parc metropolità de La Costeta, un espai per al lleure que ens ajudarà a cosir la nostra trama urbana i a mantenir i preservar la nostra relació amb la natura, o a assolir el compromís de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a restaurar la part de l’abocador del Garraf situada al nostre municipi. A aquesta mateixa línia de treball m’agradaria sumar mesures com la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o les noves fases d’implantació de tecnologia LED al nostre enllumenat públic.

Un altre eix fonamental en aquesta legislatura és l’impuls a la salut a través de l’activitat física. Aquest objectiu ens ha portat al llarg del 2018 a continuar sumant millores a la piscina municipal com ara la creació d’una pista de pàdel o a posar en marxa les obres de construcció de nous vestidors al camp d’esports municipal.

Però més enllà de què fem, també m’agradaria posar l’accent en com ho fem. Per fer possible el volum d’actuacions que s’han pogut desenvolupar ha estat necessari trucar a moltes portes i realitzar molta feina de despatx. Així ha estat possible assolir el finançament que requeríem en forma d’ajuts i subvencions optimitzant els recursos municipals. A més, enguany hem continuat avançant de manera considerable en els nostres propòsits d’incrementar els nivells de participació, d’atenció a la ciutadania i d’implantació de l’administració electrònica. Hem impulsat d’aquesta manera processos participatius com el que permetia l’aprovació de la nova Ordenança de Civisme i treballem per incrementar i millorar el contacte amb els veïns i veïnes amb la creació d’una nova Oficina d’Atenció a la Ciutadania a Cal Pere Vell o llançant una nova App que contempla millores com la recepció de notificacions per desperfectes a la via pública.

Finalment, i per a no estendrem més, voldria també esmentar el treball dut a terme per a fer de la nostra una ciutadania encara més activa i cohesionada. Sens dubte la creació del Carnet Jove Begues o el procés d’activació i participació endegat amb el teixit associatiu ens han d’ajudar a aquest objectiu.

Queden en el tinter moltes altres fites i projectes que s’han realitzat i aconseguit, però aquestes exposen clarament l’esperit d’aquest any per a l’Ajuntament de Begues. Estic convençuda que quan arribi el 2019 podrem mirar els 12 mesos que hem deixat enrere amb el convenciment de que vivim a Begues una mica millor del que vivíem abans. I el que encara ens queda per endavant! Molt bon any a tots i a totes.