Des de l’Ajuntament hem establert una línia d’ajuts de 40.000 € per a continuar donant suport al teixit productiu del municipi en un moment tan complicat

 

Difícilment podem trobar una crisi com l’actual. Perquè, a diferència d’altres situacions complicades que hem hagut de viure, ens trobem davant d’un problema amb múltiples fronts oberts. Si no fos prou greu el risc sanitari, també hem de veure com pateix l’economia, com es perden llocs de treball i com totes aquestes circumstàncies afecten al benestar de masses famílies. Per aquest motiu, des de les administracions hem de buscar respostes transversals i àmplies.

Aquests dies, des de l’Ajuntament de Begues, tornem a sumar una nova proposta a les què ja hem desenvolupat fins el moment per tal de donar suport a les empreses i professionals del municipi. En concret establim una línia d’ajuts directes, amb una partida de 40.000 €, amb la voluntat de beneficiar el conjunt d’empreses però, especialment, a un sector tan castigat com el de l’hostaleria i la restauració. Avui en dia aixecar la persiana del negoci propi cada matí és, pràcticament, un acte de fe. A la incertesa per les restriccions que se succeeixen hem de sumar una reducció generalitzada del consum i un increment de despeses a assumir per tal de garantir la seguretat dels treballadors i treballadores i de la clientela.

Són moltes les famílies que depenen econòmicament de que un cop superada la crisi sanitària es mantingui el teixit productiu en les millors condicions possibles. Però també és essencial per al que som com a municipi. A més de la incidència que té sobre la creació d’ocupació i riquesa, que no és poc, el nostre sector empresarial alimenta la vida social, ens ofereix serveis essencials i col·labora en formar la nostra identitat. Per tots aquests motius des de l’inici de la pandèmia hem promogut mesures per a facilitar o suspendre el pagament de taxes, hem establert un servei d’assessorament específic, hem creat altres línies de subvenció per un valor proper als 80.000 €, hem facilitat material de protecció i hem impulsat campanyes de promoció.

M’agradaria convidar-vos a assumir també de manera individual aquest repte. Cuidem i col·laborem amb el nostre teixit empresarial de proximitat.