Tot i el difícil moment en que es troba, el teixit associatiu de Begues no defalleix

 

La crisi sanitària, a més de l’impacte sobre la salut de les persones i sobre l’activitat econòmica, també ha colpejat amb força l’activitat associativa. La necessitat d’evitar les concentracions en els espais públics ha provocat que una part important de l’agenda cultural i lúdica de la que gaudíem hagi hagut de quedar posposada o reduïda. Evitar la transmissió del coronavirus és la principal prioritat.

En tot cas això no significa que les associacions s’aturin o desapareguin. A Begues, sempre ho hem dit, tenim la gran sort de comptar amb una població especialment activa i participativa que ha nodrit i ha enfortit de manera considerable el nostre teixit associatiu. Per aquest motiu, tot i les dificultats, tornem a celebrar la Mostra d’Entitats que en aquesta ocasió té principalment un caire virtual. En un moment tan complex com l’actual, les entitats beguetanes ens oferiran la possibilitat de seguir els seus entrenaments, de jugar amb elles o participar d’un concurs de cartells.

Des de l’Ajuntament estem fent tot el que està a les nostres mans per tal d’ajudar-les a reprendre la seva activitat presencial. Actualment estem planificant el retorn de cada associació i esperem, que si l’evolució de la pandèmia ens ho permet, en breu sigui una realitat. Per aconseguir-ho continuem posant a la seva disposició personal propi i dedicació, convençuts de la importància de mantenir, si garantim primer la salut de les persones, l’activitat associativa.

En aquest sentit m’agradaria destacar també l’estrena que tindrà lloc aquest proper dia 1 d’octubre del portal www.entitatsbegues.cat en el qual trobarem informació detallada sobre les nostres associacions per tal que tots els beguetans i beguetanes podem consultar què ens ofereixen i de quines propostes en podem formar part. Amb aquesta eina o amb iniciatives com la pròpia mostra o el procés de dinamització del teixit associatiu que promovem, des de l’Ajuntament de Begues aspirem a reforçar aquesta empenta de la que parlava i a donar-li encara més força.

Som conscients que comptar amb tantes persones disposades a aportar en benefici dels seus veïns i veïnes és un patrimoni excepcional. Us convido a seguir la programació de la 13a Mostra d’Entitats i podreu constatar tot el que ens ofereixen.