Us convido a gaudir d’una exposició que vol reconèixer el paper dels beguetans i beguetanes en la construcció de la variant

 

Aquest cap de setmana inaugurem al teatre El Goula l’exposició «Begues, abans i després de la variant». Aquesta mostra vol ser un petit reconeixement a tots els que, en el seu dia, van lluitar per una fita que consideraven necessària: la construcció d’una nova carretera que ajudés a treure el trànsit del centre del poble. La força dels beguetans i beguetanes, que en tot moment van comptar amb el suport del consistori, va ajudar a fer de Begues el poble que és ara.

Fins a aquell moment, tots els camions que treballaven a les pedreres utilitzaven el camí Ral en els seus desplaçaments, amb el perill que suposava aquest pas constant de vehicles pesants, a més dels problemes de soroll i de contaminació ambiental. Era necessària, doncs, una nova carretera que ajudés a disminuir el trànsit en aquesta via i garantís la seguretat i una millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del poble. Aquesta va ser la reivindicació de molts beguetans i beguetanes que no van dubtar en mobilitzar-se i fer sentir la seva veu fins aconseguir el finançament necessari per poder fer front a les obres de la variant.La seva construcció ha suposat una important transformació per a Begues. Ens ha permès recuperar el camí Ral, un tram del qual és ara de titularitat municipal, així com valorar la necessitat de disposar d’un nucli urbà fet per al gaudi de les persones. En aquesta línia seguim treballant, i és per aquest motiu que estem centrant els nostres esforços en intentar treure del centre del poble les línies elèctriques que creuen Begues i que suposen un gran perjudici per al patrimoni natural i paisatgístic del municipi.

Ara, més que mai, és important que Ajuntament i ciutadania anem de la mà i ens tornem a mobilitzar per allò que considerem necessari. La nostra força ha de fer possible el trasllat de les línies elèctriques que ara és, per a nosaltres, una prioritat, com en el seu moment ho va ser la construcció de la variant.

Us convido a visitar aquesta exposició i conèixer l’esforç d’una societat que va actuar amb valentia, constància i esperit de lluita per a garantir el benestar dels seus ciutadans. Amb aquest mateix objectiu treballem diàriament des del consistori, per a fer de Begues un poble encara millor per a viure-hi.