Enguany el nostre municipi compta per primera vegada amb les activitats que desenvolupa amb els més joves la Jugatecambiental

 

Fa només unes setmanes reflexionàvem sobre el treball que duem a terme per a esdevenir un municipi energèticament més eficient i respectuós amb el medi ambient. En tot cas, aquesta és una responsabilitat que no podem esperar que recaigui únicament sobre les administracions. Des de la nostra responsabilitat podem ser un exemple, podem generar normatives i podem dissenyar campanyes de conscienciació, però sense la implicació de grans majories no és possible assolir canvis que siguin palpables.

És per aquest motiu que considerem que la formació és un element essencial. Mentre més estesa sigui la consciència sobre què ens estem jugant i sobre com ho podem evitar, més senzill serà que s’adoptin els hàbits imprescindibles. En aquest sentit, aquest 2022 comptem per primera vegada amb una eina magnífica: la jugatecambiental del parc de la Costeta. Aquest és un espai en el qual, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, cada dissabte s’ofereixen activitats variades dirigides als infants i les seves famílies amb l’objectiu de fer-los descobrir el que ens ofereix la natura que ens envolta.

Personalment, crec que és un treball molt necessari. Si pensem en com ens hem format com a adults, de segur que recordarem com durant la infància apreníem a casa, a l’escola o a les activitats extraescolars els valors que avui dia encara ens acompanyen. El civisme o la solidaritat són qüestions que s’aprenen, de la mateixa manera que podem aprendre a estimar i respectar el medi ambient.

Aquesta és, a més, una qüestió essencial per als anys que han de venir. Si no formem per al dia de demà una societat prou conscienciada amb el medi ambient no podem garantir que aquest paisatge que ens envolta i que ens van deixar les generacions anteriors tingui un futur