Us convido a compartir una jornada plena d’activitats populars i tradicionals

 

En dies com aquest, tinc un petit sentiment d’alegria per assistir diumenge a una nova edició de l’Aplec de Bruguers. És una tradició al nostre poble, sí, i com a alcaldessa és un privilegi poder participar-hi. Però, per a mi, l’Aplec és molt més que això: són imatges que em venen al cap de la meva infantesa; són records de tota la família agafant les carmanyoles amb el menjar, les begudes, les taules i les cadires, i anant, tots junts, avis, pares, fills, cosins… a dinar a l’explanada de l’ermita; són estones de joc amb els amics i companys d’escola, que també havien pujat amb els seus pares i altres familiars; en definitiva, són moments que formen part de la meva història personal.

I, de ben segur que hi ha molts altres beguetans i beguetanes que tenen una sensació similar quan hi pensen. És cert que l’Aplec ha anat evolucionant amb els anys i, potser, ara el vivim de manera diferent a quan érem infants. Però l’objectiu continua sent el de mantenir aquesta tradició ben viva.

Des del consistori treballem de forma conjunta amb altres municipis, que també tenen vincles ancestrals amb l’ermita de Bruguers i amb el Castell de l’Eramprunyà, per intentar que cada edició sigui encara millor que l’anterior i mantenir l’esperit de la nostra tradició ben encès. Les famílies que ho hem viscut de molt a prop, hem intentat traslladar aquest sentiment als nostres fills així com, amb nosaltres, ho van fer els nostres pares. Però, és a les entitats i als col·lectius locals als que hem d’agrair la seva total implicació. Són elles les que mouen a un gran volum de persones que de forma desinteressada organitzen activitats per a aquest dia i converteixen aquesta trobada anual en una cita obligada per a tots els beguetans i beguetanes.

Crec que ara som nosaltres, la resta de ciutadans, els que hem de respondre i els hi de mostrar el nostre suport. I la millor forma de fer-ho és participant en aquesta festa i ajudant, així, a garantir la seva continuïtat. És la nostra responsabilitat, la de tots, la de vetllar per donar a conèixer la nostra història, les nostres tradicions i el nostre patrimoni cultural. Però, més important encara és evitar que l’Aplec de Bruguers quedi només en un record.

És per això que us convido, un any més, a viure’l, a gaudir-ne, i a compartir una jornada molt esperada per a molts beguetans i beguetanes. Us hi espero.