Demà podem prendre part d’un nou cribatge que permeti detectar persones infectades de COVID-19 i reduir els contagis

 

Tot i les notícies esperançadores que ens arriben en torn a la investigació en l’àmbit de les vacunes contra el coronavirus, la realitat és que encara haurem d’esperar mesos, segons les estimacions més optimistes, per a assolir la tan esperada immunitat de grup. Aquesta perspectiva, tot i que ens permet ser optimistes, no ens ha de fer escapar de que l’actual realitat és que la prevenció i el control de les infeccions són les úniques eines que tenim avui en dia a les nostres mans per frenar l’impacte de la pandèmia.

Aquests dies a Begues tenim la sort de poder participar de cribatges massius. Dissabte passat van ser 742 persones les que van passar pel CAP Pou Torre per fer-se una PCR i demà tornem a tenir la possibilitat de conèixer si, tot i no tenir símptomes, som positius i per tan podem transmetre la COVID-19. Vull donar les gràcies a totes les persones que es van fer la prova i us vull animar a la resta a que us la feu demà. En primer lloc tindreu la tranquil·litat de saber quin exactament el vostre estat però, a més, en cas de ser positius sense que en tinguéssiu la sospita, podreu prendre les mesures necessàries per tal de no contagiar les persones que us envolten com són els vostres familiars i les vostres amistats.

Aquesta és una malaltia que exigeix d’un compromís individual i d’una voluntat col·lectiva. Mentre més persones ens sentim implicades en evitar els contagis, més difícil serà que s’estengui. L’experiència dels darrers mesos ens ha demostrat que quan ens relaxem i perdem la sensació de perill es multipliquen els casos.

La proximitat del Nadal és un moment que des de les administracions ens preocupa. Som conscients de que, suposadament de manera controlada, creixerà el contacte entre els veïns i veïnes i mirem amb preocupació als mesos de gener i de febrer. Prenguem totes les precaucions que ens siguin possibles. Demà en tindrem una oportunitat més de vetllar per la nostra salut i per la dels demés.

Vull aprofitar aquest espai per a agrair a tots els professionals de la salut que estan al peu del canó la seva lluita contra la COVID-19 i per encoratjar-vos una vegada més a fer-vos la prova durant demà dissabte.