Aquesta celebració ens permet retrobar-nos amb les tradicions que tenim com a municipi i com a país

 

Al llarg d’aquest cap de setmana podrem gaudir amb les diferents activitats que s’apleguen al voltant de la celebració de la Festa Major d’Hivern al nostre municipi. I, en què es diferencia aquesta de la Festa Major d’Estiu? Personalment veig aquestes festes com dues cares d’una mateixa moneda.

La Festa Major d’Estiu se celebra en un moment que convida a prendre els carrers i els espais públics i, per tant, està plena d’activitats de tots tipus que tenen com a nexe comú la diversió i el lleure en totes les seves formes. La celebració de la qual gaudirem al llarg d’aquest cap de setmana és una festa menys expansiva, amb un format més tradicional i activitats que ens conviden a acostar-nos a les nostres tradicions de poble i de país.

Tot just quan hem superat els 7.000 habitants, crec que és un moment magnífic per tal de posar en valor aquesta Festa Major d’Hivern. A Begues ens resistim a perdre l’esperit de poble petit, i aquest és un dels principals actius dels que ens podem enorgullir com a municipi. La benedicció del pa, la Cucafera o la cercavila ens animen a donar reconeixement al nostre patrimoni i a mantenir-lo viu al llarg dels anys i dels canvis que experimentem com a població.

De la mateixa manera la celebració també ens torna a oferir activitats pensades per tal de que el major nombre de beguetans i de beguetanes podem compartir una estona plegats com ara la sardinada. Perquè precisament aquesta és també una de les principals característiques que encara ens uneixen amb el petit poble que vam ser no fa tant de temps: mantenim un fort sentiment de comunitat.

Aprofitem doncs aquesta possibilitat. Oblidem-nos per un parell de dies del fred, de que encara estem a l’hivern, i tornem a ocupar els espais públics de la nostra vila per tal de prendre part de la Festa Major. Amb la nostra presència estem contribuint de la millor manera possible al seu creixement i a la seva continuïtat.