El nostre municipi tampoc no s’escapa dels perjudicis que provoca l’aplicació d’aquest article de la Constitució

 

Tot i les dificultats polítiques i institucionals que travessa el país, els ciutadans continuem vivint el nostre dia a dia des de la normalitat. Aquesta voluntat dels catalans i catalanes per preservar la nostra vida quotidiana ens podria fer pensar que l’actual situació no ens afecta de manera directa, però no és cert. El nostre municipi, sense anar més lluny, també és víctima de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Possiblement l’exemple més evident el trobem en les obres de millora de les que ha de ser objecte la carretera BV-2041 que uneix Begues amb Gavà. La previsió era que els treballs s’iniciessin a finals del 2017 i, com es pot comprovar, avui en dia aquests encara no han començat.

El cessament del que era el govern de la Generalitat no ha estat l’actuació neta i quirúrgica que des de Madrid s’esforcen en vendre. Deixar un territori sense el seu govern legítim provoca tota una sèrie d’entrebancs que afecten a tots i cadascun dels ciutadans i de les ciutadanes.

A Begues hem lluitat i treballat molt per fer possible que s’inverteixin més d’un milió d’euros en millorar els desplaçaments i la seguretat d’aquesta via que fem servir de manera diària tantes i tantes persones de la nostra vila. En els darrers anys hem mantingut contactes amb els responsables del seu manteniment, hem assolit els compromisos d’inversió necessaris i hem marcat els terminis més curts possibles. Tota aquesta feina ha quedat aturada.

Evidentment tenim plena confiança en que aquesta obra es durà a terme i continuem fent tota la pressió necessària per tal que comenci el més aviat possible.

No és en tot cas un exemple únic. També hem vist com el 155 dificultava el procés de retorn dels terrenys per a la creació del centre d’atenció diürna per a la gent gran per esmentar una altra de les actuacions que considerem prioritàries per a la present legislatura.

Més enllà de la meva preocupació pels interessos del país, la meva primera preocupació, com no pot ser d’una altra manera, són els interessos del meu poble i dels seus veïns i veïnes. Per aquest motiu no puc estar-me de denunciar una decisió, com és l’aplicació del 155, que políticament ens deixa tota una sèrie de dificultats per a continuar avançant com a municipi.

Haig de lamentar necessàriament que aquesta hagi estat una decisió presa des de la urgència política i, com es fa evident a cada pas, sense tenir present els efectes reals que hauria de tenir.