Des de l’Ajuntament sabem que som un municipi afortunat per disposar de tots aquests col·lectius i de les activitats que organitzen

 

Aquest diumenge les entitats i associacions del nostre municipi surten al carrer en la celebració de la que serà la novena Mostra d’Entitats de Begues. Ens ofereixen així una oportunitat excel·lent per poder conèixer una part destacada de la vida social, cultural, esportiva o lúdica en un únic espai i en un únic matí. Arriba a més en un moment perfecte, com és el mes de setembre, quan ens plantegem de quina manera serà el nostre curs. Podrem doncs apropar-nos als diferents estands, resoldre els nostres dubtes i, fins i tot, veure in situ el treball que desenvolupa una part de les associacions participants a través de les exhibicions i actuacions que estan programades. No podem demanar molt més.

Des de l’Ajuntament sabem que som un municipi afortunat per disposar de tots aquests col·lectius i de les activitats que organitzen i programen. Per aquest motiu al llarg d’aquesta legislatura hem impulsat diferents polítiques destinades a incrementar el suport que reben des del consistori. Així recentment es posava en marxa una oficina d’atenció a les entitats, s’editava una guia per ajudar-les en el seu dia a dia i, aquesta mateixa setmana, els hi oferíem una xerrada formativa sobre fiscalitat.

Hem de ser conscients que les associacions estan formades per persones que s’hi dediquen desinteressadament, i que tot i que comptin amb l’estímul que suposa satisfer una de les seves passions, també necessiten de tot el suport que se’ls hi pugui prestar per tal de continuar tirant endavant amb aquesta tasca. Davant del benefici que suposa el teixit associatiu, ja no només com a pal de paller d’una part important de l’agenda municipal, sinó també com a element integrador i de cohesió social, des de les administracions hem de treballar sempre que sigui possible a favor seu.

En tot cas una entitat no pot sobreviure únicament amb el suport d’un ajuntament. És imprescindible també comptar amb els recursos humans que els hi permetin continuar existint any rere any. I aquesta és una responsabilitat que es troba a les mans de tots els beguetans i beguetanes. Som nosaltres els que hem de participar de les seves propostes i els que hem d’assumir responsabilitats a les associacions. No podem oblidar que sense la gent que hi ha al darrere, una associació no és més que unes sigles o que un nom .