La crisis provocada pel coronavirus ens obliga tant a les administracions com al conjunt de la ciutadania a actuar de manera proporcionada

 

Estem vivint dies d’excepcionalitat i tot apunta que al llarg de les properes setmanes ens continuarem trobant en un moment exigent. Els grans problemes ens obliguen, com a individus i com a administracions, a posar-nos a la seva alçada i a fer-ho amb la justa proporció. L’arribada del Covid-19 a Catalunya ha fet que sigui necessari, especialment amb l’increment dels casos registrats, prendre decisions extraordinàries com el tancament d’universitats i escoles. De la mateixa manera l’Ajuntament de Begues està prenent totes les mesures necessàries per a evitar la transmissió d’aquesta malaltia.

Davant d’una situació com aquesta us vull demanar a tots els beguetans i les beguetanes només dues coses: serenor i responsabilitat social. Serenor perquè tinc la plena confiança en que som a temps d’evitar mals majors i perquè vivim en una societat amb totes les eines i recursos per a fer front a aquesta malaltia. Evitem caure en mesures desesperades com la compra incontrolada d’aliments o la difusió d’informacions que no estiguin contrastades. Tot i actuar amb bona voluntat podem acabar provocant perjudicis majors als que hem de fer front.

No hem de viure alarmats, però no podem deixar de banda la responsabilitat que tots i cadascun de nosaltres té en la lluita contra el nou coronavirus. Les persones som el fil conductor que pot permetre l’expansió de la malaltia. Només nosaltres podem fer que no s’escampi el Covid-19. Siguem conscients d’aquets fet i actuem en conseqüència per a aturar-lo.

Us vull convidar un cop més a seguir de manera estricta els consells que ens ofereix la Conselleria de Salut i a consultar les informacions que arriben a través dels canals oficials. Tenim la sort de tenir a la nostra disposició la millora xarxa de comunicació que ha existit en la història de la humanitat. Fem-la servir al nostre favor i en benefici de tots.

En concret és important subratllar el nou escenari en el qual ens trobem amb el tancament dels centres educatius. La presència dels nens i nenes a casa ens obliga a prendre determinades mesures que és important tenir presents i que podeu consultar el document pdf que trobareu adjunt.

El repte que enfrontem és important. Ara és el moment de tornar a demostrar que no hi ha res que no podem aconseguir si treballem plegats. Som-hi!