A les precaucions habituals en aquestes dates hem de sumar enguany la necessitat de mantenir encara les mesures de seguretat sanitària

 

La nit de Sant Joan en la nostra cultura és un símbol de canvi i de renovació. Llencem a les fogueres aquelles coses velles o que no volem ja amb nosaltres per a obrir-nos a l’optimisme de les coses bones que han de venir amb el bon temps. Difícilment podríem trobar un millor moment que aquest per celebrar la nit més curta de l’any: estem desitjosos i desitjoses per deixar enrere la pandèmia i la crisi econòmica i social que han vingut amb ella i, el que és més important, tenim majoritàriament l’esperança que ho aconseguirem aviat.

Des de l’Ajuntament de Begues ens volem sumar a aquesta idea i tornem a programar actes a peu de carrer, tot i que amb les restriccions i les limitacions que encara hem de seguir respectant. I és que en aquesta festa haurem de ser encara més curosos del que ja ho som habitualment quan arriba Sant Joan. Per una banda hem de mantenir totes les precaucions relacionades amb la festa: evitem que la pirotècnia i el foc puguin provocar danys a les persones, als seus béns o als boscos. Les revetlles han de ser celebracions i està a les nostres mans que així sigui. Però, a més, no ens podem oblidar de continuar mantenint les mesures sanitàries que ens han ajudat a arribar, de la mà de les vacunes, al punt d’esperança en el qual ens trobem.

Avui dia un dels principals riscos que encara hem d’afrontar és un excés de confiança. Tot i que els indicadors són positius i que el procés de vacunació camina a un ritme magnífic, no val a badar. Els darrers mesos ens han ensenyat que els moments de calma en els quals tot sembla estar sota control es poden capgirar en qüestió de dies.

Pensem en tots els esforços i sacrificis que ens ha costat arribar fins al punt en el qual ens trobem en aquests moments. Mantinguem les precaucions i gaudim tant com ens ho permetin les circumstàncies.