Aquesta setmana hem presentat el projecte A Begues, Plàstic Zero per a la reducció progressiva dels plàstics d’un sol ús

 

La clau del futur mediambiental està en les nostres rutines. Els principals perills als quals està sotmès el nostre planeta arriben de petits gestos que fem, en major o menor mesura, diàriament. Els gasos d’efecte hivernacle que emetem o els residus que generem per si sols i de manera individual no suposen un risc, però quan els sumem als de les persones que ens envolten i a les que viuen al conjunt del planeta esdevenen un problema de grans dimensions.

Seguint aquesta mateixa lògica, si de manera individual tots i totes som responsables de l’actual situació del medi ambient, tots i totes ens hem d’implicar en la seva solució. En aquest sentit aquesta setmana hem presentat des de l’Ajuntament de Begues el projecte A Begues, Plàstic Zero que, més enllà de ser una campanya concreta, aspirà a ser un compromís entre tots els beguetans i beguetanes. Volem que prenguem una decisió ferma com a municipi per a reduir progressivament la utilització de plàstics d’un sol ús fins a poder dir que el nostre és un municipi lliure de plàstics.

Ens hem marcat aquesta fita amb la voluntat que estigui present de manera transversal en tot el treball que fem com a administració i que es desenvolupi també en actuacions concretes. De la mateixa manera que assumim altres compromisos públics en el conjunt de l’acció municipal com la lluita contra el sexisme, la defensa de la llengua o la promoció de la cultura de la pau, ara també donem una passa endavant per a evitar l’impacte del plàstic sobre la natura.

I de la mateixa manera que en els exemples esmentats necessitem la vostra participació per a avançar, vull aprofitar aquest espai per a convidar-vos a replantejar-vos la vostra relació amb els envasos i amb la manera en la qual els consumim. Ens trobem davant d’una situació de crisi mediambiental que no ens permet esperar més ni ajornar la presa de decisions. Les solucions han de començar a aplicar-se avui mateix.