Aquest mandat ha de ser un moment clau per a portar més enllà els serveis que tenen a la seva disposició els joves i les joves del municipi

 

Una de les principals prioritats que ens hem marcat a l’Ajuntament de Begues són els nostres joves. Aquest és un col·lectiu essencial per al futur del nostre municipi ja que són persones que han crescut arrelades als valors de proximitat, participació i bon veïnatge que ens distingeixen com a població i que se senten, a més, properes i implicades amb la població que compartim. Són una part de la nostra societat essencial per a definir qui som avui de la qual esperem molt per a establir, a més, qui serem demà.

Aquest mandat aspirem a donar un impuls significatiu als serveis que posem a la seva disposició a través de diverses actuacions. En primer lloc voldria destacar el Pla Local de Joventut 2021-2024 que portarem properament a aprovació al ple municipal i en el qual hem treballat en els darrers mesos amb la incorporació de propostes sorgides del propi jovent. Aquest document és una eina essencial, ja que recull les línies d’actuació per a aquest col·lectiu que desenvoluparem des de l’Ajuntament en aquests anys.

I per una altra banda avancem també en el lleure i el desenvolupament personal amb l’adequació d’un local situat en la piscina descoberta per a les activitats joves i amb les primers actuacions destinades a disposar d’un casal per al jovent del municipi. L’oci és una part fonamental per al descobriment personal en aquestes edats. Així ha quedat reflectit en el procés consultiu que hem desenvolupat per tal de dissenyar aquestes actuacions.

A més també estem treballant per tal de dedicar al lloguer jove els dos habitatges que s’han construït a Cal Purrós. L’habitatge assequible per als sectors vulnerables és una preocupació en la qual fa temps que treballem i que ens portarà a crear 33 pisos en l’entorn de l’Escorxador. Sabem que no és senzill iniciar un projecte vital al nostre poble per als joves. Les primeres passes en la vida adulta són sempre complexes i volem posar de la nostra part per fer-les més senzilles.

No tinc cap dubte que darrere venen les generacions més preparades de beguetans i beguetanes. Cuidem-les tant com sigui possible.