La celebració de la Mostra d’Entitats de Begues o el procés per a l’elecció de l’espai que serà la plaça U d’Octubre ens demostren que participar està a l’ADN beguetà

 

Una de les característiques que més gaudeixo destacant del nostre poble és la seva capacitat de participació. A Begues estem acostumats a que així sigui però, us puc assegurar que no és habitual a moltes d’altres poblacions comptar amb aquest grau d’implicació dels veïns i veïnes amb el que succeeix al seu municipi.

Des de l’Ajuntament som conscients d’aquest fet i treballem per a potenciar aquest tret de la nostra personalitat. Sense anar més lluny recentment hem tingut un exemple amb la celebració de la consulta al voltant de l’espai que serà batejat com a plaça U d’Octubre a través de la qual els veïns i veïnes hem tingut la possibilitat de decidir directament sobre la qüestió. Voldria aprofitar l’ocasió per a donar les gràcies a les prop de 400 persones que hi han pres part. Independentment que optessin per la plaça davant de l’Ajuntament o la que finalment ha estat escollida, la situada davant del Centre Cívic El Roure, tots hem sortit guanyant.

Aquest cap de setmana viurem en tot cas un dels majors esdeveniment que tenen lloc al poble al voltant de la participació amb la celebració de l’onzena edició de la Mostra d’Entitats. La proposta, nascuda de l’activitat del Projecte Educatiu de Begues, aplega el teixit associatiu del municipi oferint la possibilitat a tota la població de constatar la seva capacitat i de sumar-se a la seva activitat.

Seran més de quaranta entitats les que hi prendran part. Aquesta ja és una dada remarcable ja que, si tenim en consideració que el nostre és un municipi d’uns 7.000 habitants, estem parlant d’una proporció d’associacions poc habitual. El nostre teixit associatiu és excepcionalment ampli i, a més, variat ja que aplega associacions relacionades amb l’esport, la solidaritat, el lleure o l’educació per fer esment només d’alguns àmbits.

Ara tenim una possibilitat magnífica de constatar en primera persona aquesta capacitat de participació. Només ens hem d’apropar a la Mostra d’Entitats per a confirmar-ho. No tinc cap tipus de dubte que allà trobareu associacions de les que formar part i amb les quals enriquir el vostre dia a dia.