Com a pas previ, l’edifici El Cactus ha passat a ser un espai dedicat exclusivament a aquest segment de la població

 

Un dels principals reptes que tenim com a municipi és poder disposar de les propostes de lleure, culturals i lúdiques que d’altres poblacions del nostre entorn majors o amb un accés més directe a Barcelona poden gaudir de manera habitual. Des de l’Ajuntament de Begues treballem per tal de comptar amb una agenda d’activitats que sigui rica i variada que inclou propostes com el cinema, el teatre, la música en directe, les exposicions, la poesia i un llarg etcètera.

En tot cas encara volem anar més enllà, específicament pel que fa a un segment de la població com són els joves. Som conscients que aquesta és una part dels beguetans i beguetanes que té una especial necessitat de trobar espais en els que descobrir nous estímuls i obrir-se a noves formes d’expressió.

Recentment hem assolit una passa significativa en aquest sentit promovent una redistribució d’entitats per tal que a l’edifici El Cactus, l’antic ambulatori, s’hi trobin únicament les entitats joves del poble com són ara actualment el 6TRES9 i l’Esplai Uraka. M’agradaria que es veiés aquesta decisió com a una passa més que ens apropa a l’objectiu últim de comptar en el futur amb un Casal de Joves. Aquesta és l’aspiració que compartim el consistori i el col·lectiu jove i no tinc cap dubte que acabarà sent una realitat.

En els darrers anys Begues ha millorat constantment els seus serveis incorporant un nou ambulatori, un magnífic centre cívic i una biblioteca; s’ha iniciat la construcció del Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran, s’han creat nous vestidors i una pista de pàdel a la zona esportiva i s’han impulsat millores a la piscina o al skate park, entre altres actuacions.

Begues és un poble petit però ric en activitats socioculturals. Prova d’això són les més de 70 entitats actives al municipi amb les quals col·labora l’Ajuntament aportant tant mitjans econòmics com materials en forma de cessió d’espais o locals a totes les associacions.

Tanquem en tot cas la legislatura amb mesures com aquest avanç cap al casal de joves o posant les bases per a la creació de 33 habitatges públics, dels quals se’n beneficiaran en gran part aquest col·lectiu. Estic convençuda de que estem col·locant els fonaments per a fer més fàcil ser jove sense sortir de Begues.