Tres desfibril·ladors ja vetllen per garantir una ràpida actuació en cas d’aturada cardíaca als nostres espais públics

 

Des d’aquesta setmana ja podem dir que Begues és un municipi cardioprotegit. Amb la instal·lació de dos desfibril·ladors a la Zona Esportiva i al Centre Cívic El Roure que s’afegeixen al desfibril·lador portàtil que està a disposició de la policia local podem garantir una ràpida actuació en cas d’aturada cardíaca que ens permeti evitar casos de mort sobtada. El cor de les persones que vivim a Begues està més protegit a partir d’ara.

Més enllà d’acomplir amb aquesta actuació un dels nostres compromisos com a equip de govern per a la present legislatura, assolim un nou esglaó dins del nostre objectiu de disposar en igualtat de condicions de la mateixa assistència i serveis que municipis majors que el nostre o de més fàcil accés. Tot i que pertanyin a àmbits diferents, de la mateixa manera que hem avançat en estendre la xarxa del gas, la fibra òptica o en la millora del transport públic, també volem millorar l’accés a l’atenció sanitària d’urgència. Igual que hem sabut buscar alternatives en els altres serveis, també volem gaudir d’una major tranquil·litat pel que fa a l’atenció d’emergència.

D’una banda comptem amb desfibril·ladors en els dos espais públics que apleguen un major nombre de persones. I d’una altra la nostra policia ja està preparada per intervenir amb un tercer aparell en cas de donar-se una necessitat que esperem que no es doni.

És evident que els ajuntaments no som les administracions responsables de la sanitat (ni de les telecomunicacions ni del transport metropolità). Però hem d’entendre que la nostra primera competència és tot allò que pot afectar als nostres veïns i veïnes. Per aquest motiu és habitual constatar com els consistoris ampliem els nostres deures i responsabilitats amb la voluntat de cobrir qualsevol mancança que afecti a la ciutadania. Aquest no deixa de ser un exemple més.