Ja sabem quins són els projectes que es duran a terme l’any vinent a proposta de la ciutadania

 

Ahir, 9 de desembre, tenia lloc al Centre Cívic El Roure l’acte de presentació dels quatre projectes que han estat escollits per la ciutadania a través del procés dut a terme per a formar part dels primers pressupostos participatius municipals. D’aquesta manera donem compliment a un dels compromisos adquirits amb la població a través del Programa d’Actuació Municipal per al mandat i, el que encara és més important, continuem aprofundint en fer del nostre ajuntament una administració transparent i oberta a la participació. Perquè aquesta és la finalitat última, fins i tot més enllà dels mateixos projectes escollits.

Al llarg dels darrers anys hem donat un impuls sense precedents a les polítiques de transparència i participació en el municipi. El desenvolupament de les tecnologies de la comunicació i el major accés a aquestes dels veïns i veïnes ens han permès afrontar aquest repte. Actualment, es poden seguir els plens municipals en directe des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet o revisar-los amb posterioritat; es pot conèixer i interactuar amb l’administració a través de les diferents xarxes socials o amb mi en aquest mateix espai; podem consultar al web municipal tota la informació pública d’interès amb l’aval d’haver revalidat amb el 100 % dels criteris analitzats el segell Infoparticipa; tenim al nostre abast nombrosos tràmits municipals que podem dur a terme sense sortir de la nostra llar… En definitiva, l’Ajuntament i la seva gestió estan més a prop del que han estat mai dels beguetans i beguetanes.

A Begues tenim la gran sort de tenir una població especialment participativa i socialment activa. En tot cas, les administracions hem d’esperonar aquest esperit i incentivar-lo. Només d’aquesta manera podem continuar creixent com a societat democràtica, fent que les administracions cada cop siguem més permeables i assequibles.

La nostra intenció és continuar caminant aquest camí amb la confiança que arribarem tan lluny com ens permeti l’empenta dels nostres veïns i veïnes.