Els recents canvis en la gestió de la piscina municipal se sumen a d’altres actuacions destinades a promoure l’activitat física

 

El sedentarisme és un dels principals perills que durant aquest segle XXI haurem de combatre. L’Organització Mundial de la Salut estima que a occident més del 50% dels adults té una activitat insuficient i que les malalties que se’n deriven són el major problema de salut pública a bona part del món. Davant d’aquesta realitat les administracions hem d’estar disposades a doblar els esforços que realitzem en la difusió de l’esport com a font de salut física i mental.

Des de l’Ajuntament de Begues ens hem proposat que aquesta sigui una legislatura clau per fer una passa endavant en aquest sentit. Al llarg dels passats mesos ja s’han realitzat avenços, com la construcció dels nous vestidors a la Zona Esportiva o el compromís assolit de la Diputació de Barcelona per invertir més de 500.000 € en el projecte de millora que desenvoluparem properament en aquest complex esportiu.

Al llarg de les darreres setmanes hem assolit una de les principals fites que ens havíem marcat en les polítiques esportives amb el canvi de gestió de la piscina municipal que a partir d’ara passa a ser de gestió directa per part de l’Ajuntament. Aquest fet ens ha de permetre que, amb el suport de les empreses a les que hem cedit el dia a dia del servei, aquest millori fins a situar-se en els nivells d’exigència que tant la ciutadania com el propi consistori esperem que assoleixi.

Aconseguim d’aquesta manera tancar un capítol que ha durat 14 anys en la gestió d’aquest equipament i comencem un de nou. És molt el treball que ens queda per endavant ja que hem d’afrontar millores tècniques i en les pròpies instal·lacions. Però no tinc cap dubte de que al final d’aquest procés la piscina esdevindrà l’espai esportiu de referència al municipi que tots aspirem a que esdevingui.

No voldria deixar d’esmentar que, més enllà de les infraestructures, comptem amb dos actius que avui en dia ens animen a fer de l’esport una qüestió principal en les polítiques municipals. Per una banda l’impuls i la passió de les entitats i dels clubs. La seva voluntat ens permet disposar d’un ventall de possibilitats en la pràctica esportiva ampli i divers per a una població de les nostres característiques.

I el segon actiu que cal esmentar és el nostre entorn natural. La celebració de proves com la marxa BTT 5 Pics, la Cursa d’Orientació del Club Excursionista o la cursa de muntanya Ultra Trail Barcelona, que se celebra demà, són exemples evidents de que el nostre paisatge, el nostre entorn, és el millor equipament esportiu amb el que podrem comptar.

És molta la feina que tenim per endavant, és cert. Però no és menys cert que comptem amb les millors eines possibles.