Les eleccions generals del proper 26 de juny són una nova oportunitat per donar suport a aquelles formacions polítiques que millor ens representen

 

Aquesta passada matinada s’ha donat el tret de sortida a un nou procés electoral que ens ha de permetre triar als nostres representants al Congrés dels Diputats i al Senat per als propers quatre anys. A Madrid, a diferència del que ha passat a Catalunya, no han estat capaços d’arribar a acords per formar govern i això els ha portat a unes noves eleccions que se celebraran el proper 26 de juny.

Aquests comicis haurien de tornar a ser un nou exemple de democràcia i participació, però la constant convocatòria d’eleccions està posant a prova la paciència dels ciutadans que, en alguns casos, arriben a sentir-se decebuts per la classe política. I és en aquest context, quan és encara més necessari fer entendre a la ciutadania la importància d’exercir el seu dret a vot. Considero, a més, que aquesta és la nostra responsabilitat, la de tots i totes les que un dia vam decidir endinsar-nos en el món de la política per poder treballar al servei de les persones.

Les urnes ens garanteixen que es faci sentir la nostra veu i ens permeten donar suport a aquelles formacions amb les que ens sentim més identificats o considerem que poden defensar millor els nostres interessos, individuals i col·lectius. Sigui quina sigui l’opció escollida, és la participació de la ciutadania la que acabarà legitimant els resultats d’aquests comicis.

Des de la meva posició institucional m’agradaria demanar-vos la vostra implicació en aquests nous comicis. La maquinària electoral s’ha posat en marxa i, durant els propers quinze dies, de ben segur que es debatran moltes idees i propostes que, fins i tot, podrien condicionar el sentit del vostre vot. Us convido a que els seguiu, a que consulteu els diferents programes electorals i acabeu decidint per vosaltres mateixos quina és l’opció política que millor us representa.

La vostra participació el proper 26 de juny serà la clau per garantir l’èxit d’aquest nou exercici de democràcia.