Des de l’Ajuntament de Begues promovem diverses actuacions destinades a donar a conèixer la rica herència del nostre municipi

 

A Begues comptem amb les nostres pròpies tradicions, amb una història rica i interessant, amb un passat que es remunta milers d’anys enrere quan es té constància dels primers assentaments al nostre territori, amb un ampli catàleg arquitectònic, amb un entorn natural a tocar dels nostres carrers… No hi ha cap dubte que tenim la sort de disposar d’un meravellós patrimoni. En tot cas tots els beguetans i beguetanes ens hauríem de preguntar: el coneixem prou? De tan extens com és crec que la majoria hauríem d’admetre que encara podríem saber més sobre el que, al cap i a la fi, és de tots i de totes els beguetans i beguetanes.

Perquè precisament això són els bens patrimonials. Són la propietat material i immaterial d’una població. Són els elements que hem heretat d’aquells que van viure aquí abans que nosaltres i que ens hem d’esforçar per traslladar a les properes generacions de la manera més curosa possible. Però perquè això sigui possible el primer que hem de fer és saber valorar adequadament els seus elements i identificar-los degudament.

Per aquest motiu des de l’Ajuntament de Begues hem desenvolupat i continuem desenvolupant diferents projectes. Entre aquests destaquen, per la seva proximitat en el temps, el joc de cartes “Descobreix Begues!” que té l’encert de voler apropar el coneixement del nostre públic als més menuts i esdevenir una forma lúdica i original de conèixer Begues tot jugant en família o l’edició d’una sèrie de llibres en els quals es treballa actualment sobre diferents elements del nostre patrimoni i de la nostra història. Són propostes que, amb altres com la creació del centre de recepció de visitants del Parc Prehistòric de les Coves de Can Sadurní volen donar a conèixer més i millor la nostra herència.

Us vull convidar a aprofitar aquestes oportunitats i a apropar-vos a un patrimoni que, al cap i a la fi, és el vostre. Conegueu el passat que compartim. És la millor manera de garantir la seva continuïtat.