Aquests dies ens conviden a mirar al nostre entorn per a redescobrir el municipi magnífic en el que tenim la sort de viure

 

Probablement la majoria de la gent sent orgull del lloc en el què viu o en el que nascut. A Begues, més enllà d’aquest sentiment tan personal, també tenim la sort de poder comptar amb nombrosos fets objectius que fan que viure aquí sigui un privilegi. Cada estiu m’agrada fer aquest recordatori per a aquelles persones que no deixen el poble per fer vacances en un altre lloc durant l’agost. Enguany, les circumstàncies relacionades amb la pandèmia, em fan que em ratifiqui més que mai en aquesta idea de que el nostre és també un espai excepcional per passar l’estiu.

Només hem de mirar un mapa de l’àrea metropolitana de Barcelona per a constatar que són molt poques les poblacions que gaudeixen d’un emplaçament privilegiat en el qual la proximitat amb una de les ciutats més importants del món no està renyit amb viure de cara a un espai natural esplèndid. Sovint ens passa que se’ns oblida que no tothom gaudeix d’aquesta proximitat a la natura. Si hem acompanyat a algun visitant pels nostres espais públics hem pogut redescobrir amb uns altres ulls el nostre patrimoni.

Aquest agost serem molts més els beguetans i beguetanes els que passarem aquests dies al poble. Per aquest motiu us voldria convidar a que, tot i les dificultats del moment per no poder viatjar a altres destinacions que encara no coneixem i que ens agradaria descobrir, fem un cop d’ull al nostre entorn i considerem que, dins de les dificultats que ens han tocat viure, difícilment podríem haver triat un lloc millor en el qual passar una pandèmia.

Proveu de mirar per la finestra amb uns ulls diferents. Escolteu la tranquil·litat que ens envolta. Redescobriu els indrets que visitem sovint. Segurament retrobareu aquell sentiment tan especial que tots hem sentit en algun moment de tornar d’un llarg viatge i notar l’escalf de saber que estem a un lloc que podem anomenar “casa nostra”.