Aquests dies s’incrementaven els contactes polítics mentre es treballa en aspectes tècnics del projecte

 

Entre les prioritats que s’ha marcat l’Ajuntament de Begues per a l’actual legislatura es troba aconseguir una solució alternativa al pas de les línies elèctriques d’alta tensió per l’avinguda de la Mediterrània. Volem que aquest mandat sigui definitiu a l’hora de donar resposta a una reivindicació veïnal que ja dura masses anys. Sabem que és un procés complex i en el què intervenen nombrosos organismes. Ja ho sabíem quan vam prendre la decisió de posar tots els nostres esforços en assolir una resolució.

En tot cas, quan existeix una voluntat ferma d’aconseguir acords arriben també els resultats. Aquesta setmana hem continuat avançant, donant passes en positiu. Probablement la més significativa sigui la reunió que hem mantingut amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, acompanyat pel el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín. Durant la reunió, a la que vaig assistir amb el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Joan Molina, vam exposar la ferma voluntat municipal d’aconseguir que aquestes línies siguin desviades. Haig de reconèixer que els representants de la Generalitat es van mostrar sensibles a les nostres demandes.

Aquestes trobades són veritablement importants ja que, en un procés tan complex com el que afrontem, la suma de complicitats és imprescindible.

Més enllà del treball polític, de la feina de despatxos, també s’està duent a terme una important tasca tècnica. Concretament, des de Red Eléctrica Española, conjuntament amb els tècnics municipals, s’està enllestint un document inicial que reculli totes les possibilitats d’actuació per al desviament d’aquestes línies. Es tracta d’una tasca rigorosa que va més enllà dels possibles interessos d’una part o d’una altra i que desenvolupen especialistes en la matèria.

Si em permeteu l’expressió, ara és el moment de posar tota la carn a la graella. L’Ajuntament de Begues està apostant fort per acabar amb la preocupació que aquestes línies suposen per a moltes famílies de la nostra població. Tinc el ferm convenciment de que ens trobem davant d’una oportunitat històrica per veure marxar l’alta tensió dels nostres carrers i seria un exercici d’irresponsabilitat no posar totes les nostres capacitats en que així sigui.

Voldria també subratllar la importància del treball que duen a terme els veïns i veïnes implicats. La seva voluntat d’associar-se i d’aportar en positiu ens esperona i ens ajuda a donar rellevància a la qüestió.

Entre tots continuem treballant. Continuem avançant.