Recentment, es lliuraven els guardons Ànima Beguetana en reconeixement a les persones i entitats que contribueixen a fer de Begues el que és

 

El nostre municipi té un tarannà únic. No és la meva passió com a alcaldessa i com a beguetana qui ho diu. Que tenim una identitat pròpia és una realitat fàcilment demostrable. Només hem de mirar al nostre entorn per a constatar que Begues és un municipi diferent en el qual es donen la mà innovació i tradició, entorn natural i patrimoni cultural, tranquil·litat i una intensa vida associativa, història i present… És cert que una part d’aquesta singularitat ens arriba d’un llegat i d’una situació geogràfica privilegiada. Però no és menys cert que cada dia són moltes les persones i les associacions que ens enriqueixen, que posen en valor el que som i que fan bategar el cor del nostre municipi.

Amb la voluntat de destacar i d’agrair l’activitat d’aquests beguetans i beguetanes, des de l’Ajuntament impulsàvem els Premis Ànima Beguetana que aquest passat divendres es lliuraven al Teatre El Goula per primera vegada. Encara avui, dies després, m’és difícil posar en paraules les emocions i les sensacions que vam experimentar les persones que hi vam prendre part. En tot cas, em vull reiterar en el meu agraïment, i el de tot el municipi, als veïns i veïnes que fan que cada dia ens estimem més Begues, que enriqueixen la nostra societat fent-la més rica i diversa. Gràcies Carme Bagó, Joves pel Nadal, Patxarino, Cuca Fera, Ramon Ferré, Cor de Caramelles i Josep Casado. Sé que són moltes més les persones i col·lectius que contribueixen a fer que el municipi sigui el que és. La voluntat d’aquests premis és continuar destacant aquesta feina.

Aquest reconeixement arriba, a més, en un moment molt especial. Aquests anys de pandèmia ens han ajudat a valorar la importància de viure amb la proximitat i el suport dels nostres veïns i veïnes. La distància social i les dificultats per a gaudir de la rica vida social i associativa ens han fet veure com som d’afortunats de viure en un lloc on tantes persones es preocupen pel nostre benestar. Els carrers, els edificis i els equipaments de Begues són el nostre cos i les nostres articulacions, però sens dubte les persones que hi vivim som la seva ànima.