Des de 2011 Begues forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i a dia d’avui ja podem fer una valoració en positiu d’aquest fet.

 

Tot i que el nostre municipi ha viscut marcat al llarg de dècades per la influència de la proximitat amb una gran ciutat com és Barcelona, no era fins a aquesta legislatura que se’ns reconeixia oficialment com a part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Apropant-nos a la recta final d’aquest cicle de quatre anys, podem afirmar que formar part d’aquest ens supramunicipal ha estat molt beneficiós, en especial en un període com el que hem viscut marcat per la crisi econòmica.

En la unió hem trobat la força els municipis per a disposar de finançament extraordinari amb el que desenvolupar els nostres projectes o de l’assessorament que ens ha permès avançar en diferents àmbits municipals. Simplement per posar en xifres el suport del que hem disposat de l’AMB diré que hem obtingut d’aquest ens 492.000 € en subvencions que han anat destinats a finançar les millores a la piscina municipal, a la zona esportiva o a la creació dels horts urbans. A aquestes aportacions econòmiques hem de sumar l’assessorament i redacció de projectes, el finançament de plans d’ocupació que han generat llocs de treball; la participació al programa Rehabilitació 2015 destinat a l’ajut a la rehabilitació d’habitatges; l’obtenció de 12.000 € per a combatre la pobresa energètica o de 60.000 € que s’han invertit a la remodelació de la plaça Camilo Riu.

Com podeu constatar, la col·laboració amb aquesta administració que aplega a 36 municipis ha estat fonamental en qüestions com les nostres polítiques urbanístiques, en la millora de la xarxa d’equipaments o en l’establiment de les nostres polítiques socials. I és just que així ho reconeguem.

De la mateixa manera que a nivell individual, quan volem progressar i anar més enllà en les nostres aspiracions busquem suport en els que ens envolten, també aquest és un tipus de decisió que es demostra útil quan parlem de municipis. En aquest cas estem parlant d’un territori que aplega a més de tres milions de persones. Amb la proximitat i els interessos que compartim el treball conjunt ens ha de fer, necessàriament, imparables.