Des de l’Ajuntament fem una crida a la ciutadania a tenir especial cura en aquests dies per l’important increment de les temperatures

 

Des d’avui i al llarg de tot el cap de setmana ens enfrontem a una situació excepcional per l’onada de calor que patirem a bona part del territori català. El nostre és un dels 275 municipis catalans que se situen en zona d’especial risc davant de possibles incendis forestals assolint el nivell 3 del Pla Alfa, el màxim dins d’aquest indicador del risc d’aparició del foc. Per aquest motiu la Generalitat de Catalunya ha establert tota una sèrie de mesures que ens hem d’esforçar a seguir.

De la mateixa manera, des de l’Ajuntament hem establert tota una sèrie de mesures en l’àmbit local que ens ajudin a garantir el benestar de les persones. Disposem d’aquesta manera de refugis climàtics al Centre Cívic El Roure i a la Biblioteca La Ginesta i s’ha establert la gratuïtat d’accés a la piscina per als empadronats i empadronades a Begues.

A més, hem hagut d’assumir, a contracor, altres mesures com són la suspensió de dues activitats previstes dins del programa de la Festa Major com la jornada de tir al plat de dissabte i la caminada. Tot i que ens hagués encantat poder gaudir d’aquestes propostes, la salut de les persones i la seguretat de l’entorn natural estan, necessàriament, per sobre de qualsevol altra consideració.

Independentment de les actuacions que hem pres les administracions, és imprescindible que també s’extremin les precaucions individualment. Així que vull aprofitar aquest espai per a fer una crida a tots els beguetans i beguetanes. Ens trobem en una situació especialment vulnerable i ens hi juguem molt. Siguem prudents. Seguiu les recomanacions que se’ns fan per a protegir-nos davant de les altes temperatures i no posem en perill els nostres boscos. Cuidem de nosaltres i cuidem del que ens envolta.