Un cop més la nit de Sant Joan ens convida tant a gaudir com a mantenir la precaució

 

La celebració de la nit de Sant Joan és una festa d’aquelles que apleguen una part important del que som. Trobem la nostra tradició, la voluntat de gaudir amb els demés, la diversió que ocupa els espais que són de tots i de totes, el so i la llum, la rauxa… i per què no dir-ho, també el seny. La nit més curta de l’any és una nit especial i única de la que hem de gaudir tot el que sigui possible. Però per les seves pròpies característiques també hem de fer-ho amb cap.

La pólvora i el foc estan estretament lligats amb les revetlles. D’alguna manera fan que aquesta nit tingui el color que té. En tot cas no podem oblidar la nostra responsabilitat envers la nostra pròpia seguretat, en primer lloc. Permeteu-me doncs que us recomani que gaudiu de la festa amb tota la seguretat i amb tota la precaució que ens reclama. A les celebracions hem d’aconseguir que només hi hagi espai per a l’alegria.

Per la nostra part hem tornat i tornarem a prendre totes les mesures que siguin necessàries per tal d’evitar qualsevol ensurt. Comptem amb l’excepcional complicitat de totes els cossos de seguretat que trobem al nostre entorn. Des de la policia local passant pels bombers o els agents forestals, tots ells estaran especialment atents per tal de permetre que els demés podem divertir-nos sense haver de partir.

No voldria deixar passar l’ocasió sense esmentar en unes dates com aquestes l’excepcional tasca que duen a terme totes les persones que formen part d’aquests col·lectius. El que per a la resta és diversió, per a ells i elles és feina.

No em queda més que desitjar-vos la millor de les revetlles possible. A Begues comptem amb un programa festiu que estarà a l’alçada de les expectatives i que torna a combinar tradició i diversió. Feu vostres els carrers i places del municipi. Trobeu-vos amb els vostres veïns i veïnes i compartiu amb civisme la nit. Serà curta, però serà intensa.