Tots i totes ens hem de sentir implicats en la prevenció dels incendis forestals

 

Un cop més l’estiu ens porta imatges desoladores d’incendis forestals al nostre país. En hores o dies desapareix allò que la natura ha trigat a construir dècades o, fins i tot, segles. Aquest és un problema en el qual tots ens hem de sentir implicats i implicades, però aquelles persones que vivim a municipis que tenen un contacte tan directe amb l’entorn natural com el nostre, hem de sentir una doble obligació al respecte.

Des de l’Ajuntament, amb el suport d’altres administracions, treballem cada any per a prendre totes les mesures necessàries que garanteixin que els nostres boscos siguin segurs. Però una simple distracció pot ser l’origen del foc que els posi en perill a més de posar també en risc els nostres béns i a les pròpies persones que s’hi trobin a prop. Per això és necessari que tornem a fer un nou recordatori sobre la importància de que els veïns i veïnes prenguem totes les precaucions necessàries. M’agradaria doncs recomanar-vos que doneu un cop d’ull als consells que trobareu en aquest apartat del web de la Generalitat de Catalunya.

Juntament amb el risc que suposa el foc per a les persones, hem de pensar que els nostres boscos són una part essencial del nostre patrimoni comú. Habitualment faig la comparació amb les herències familiars, però crec que és molt oportuna per a entendre el que ens juguem. De la mateixa manera que pensem en allò que volem llegar als nostres fills i filles i provem de mantenir-ho i conservar-ho per a ells, hem de veure el nostre patrimoni com a poble.

Segur que tots els beguetans i beguetanes volem que els nostres néts i les properes generacions gaudeixin del mateix que hem gaudit nosaltres. Una part d’aquesta responsabilitat està a les teves mans.