Recentment, a través d’una entrevista, he tingut la possibilitat de reflexionar sobre el servei de subministrament d’aigua del que disposem.

 

És veritablement sorprenent constatar com al llarg de les darreres dècades s’han produït tota una sèrie de millores substancials en els nivells de vida dels que gaudim a la nostra vila. No ha estat ni és encara senzill. Donades les nostres característiques geogràfiques i la nostra densitat de població, a Begues no ha estat ni és senzill disposar dels mateixos serveis dels que es beneficien d’altres poblacions del nostre entorn. Sense anar més lluny, no ha estat fins a aquest passat 2014 que hem aconseguit el compromís per a portar el gas natural al municipi.

I encara podem trobar persones que recorden quan l’aigua corrent no arribava a les llars beguetanes. Precisament he tingut la possibilitat de parlar sobre aquest servei en una recent entrevista concedida a la publicació de l’empresa subministradora: Aigües de Barcelona. Voldria aprofitar l’ocasió d’aquesta xerrada per a destacar alguns aspectes de la relació entre el sector públic i el privat.

El treball amb Agbar exemplifica perfectament algunes de les principals característiques que, sota el meu punt de vista, hauríem de mantenir tots els municipis amb aquelles empreses que ens donen serveis. D’una banda porta el seu treball més enllà del que estrictament es pot esperar. Aigües de Barcelona, per exemple, és la responsable del manteniment del clavegueram a tota la nostra població. Però, a més, s’implica en el nostre dia a dia d’una manera que va més enllà de la relació entre empresa i clients.

El seu concepte de la responsabilitat social els ha portat a crear el Fons de Solidaritat de la Fundació Agbar. Aquest ha permès que, per exemple, 16 famílies de la nostra vila en risc d’exclusió social hagin pogut rebre bonificacions en el pagament del seu rebut de l’aigua. Ens trobem en uns moments difícils i és important que les administracions i tots els sectors de la nostra societat, inclòs l’empresarial, treballem en la mateixa direcció.

En una població on hem esperat tant per l’arribada de serveis, és magnífic comptar amb aquest tipus d’empreses. Com a equip de govern aspirem a que siguin més, totes les possibles, les que donin cobertura a Begues amb aquesta mateixa qualitat. I estic convençuda que, dia a dia, estem cada cop més a prop.

Si voleu consultar l’entrevista la podeu trobar com document adjunt.