Les eleccions celebrades han enviat un missatge clar sobre la voluntat del nostra poble, ara cal que sigui escoltat

 

Al llarg dels darrers mesos hem estat espectadors de nombrosos debats sobre el que és legal i el que és legítim quan es tracta de saber què vol un poble. Les eleccions d’ahir al Parlament de Catalunya havien de servir per tal de que, de manera inequívoca, el nostre país es pronunciés. Aquesta és la sensació amb la que, estic convençuda, la major part dels catalans i catalanes vam anar a les urnes.

Avui tenim a les mans uns resultats que, agradaran més o menys, però que de ben segur ningú no podrà considerar il·legítims. Va votar prop d’un 82% del cens, amb una participació que difícilment podrà tornar a ser superada, i aquesta és la primera notícia que hem de valorar en tota la seva magnitud, que no és poca. Catalunya ha dit la seva de manera contundent.

Però, més enllà de la força amb la que arriba el missatge, també hem de saber llegir el que ens ha dit. I la realitat en el dia 22 de desembre és que el bloc independentista torna a ser majoritari, tal i com ho va ser fa dos anys. Què ha de passar a partir d’ara? Aquesta és la pregunta que tots ens fem i que difícilment podem respondre.

En tot cas sí que puc expressar quina és la meva voluntat, i la de una majoria de beguetans i beguetanes. El govern d’Espanya ha d’escoltar d’una vegada la veu del poble català, perquè ja no ho podem dir més clar ni més vegades. Volem que se’ns reconegui la capacitat per a decidir el nostre futur.

Aquesta ha de ser una legislatura per assolir acords, per construir i per mirar cap a endavant. Per aconseguir-ho crec que és necessari en primer lloc retornar una estabilitat social al país que passa, en primer lloc, per l’alliberament de les persones que es troben empresonades per haver defensat les seves idees i, en segon lloc, pel restabliment del govern de Catalunya que va ser anul·lat i perseguit per l’aplicació de l’article 155 de la constitució.

És el moment de la política i de les persones. És el moment de deixar enrere la persecució i la força. Així ho volem els catalans i catalanes i així ho hem expressat un cop més. Escolteu-nos.