Aquesta setmana ha entrat en vigor l’ampliació d’horaris en caps de setmana de la línia 902

 

Ja fa uns anys que des de Begues estem replantejant el model de mobilitat al nostre municipi. Des de l’Ajuntament hem estat i som conscients que el futur immediat ens reclama buscar noves fórmules per a desplaçar-nos tant dins de la nostra població com en direcció a altres municipis. En primer lloc, perquè els efectes de la crisi climàtica ja són evidents, però també perquè entenem que una forma diferent d’entendre la mobilitat ens ajuda a potenciar la vida ciutadana i la nostra relació amb el municipi i la seva gent, entre altres avantatges.

Hem de reconèixer que no és una feina senzilla canviar la manera en la qual ens desplacem, ja que és necessari prendre decisions a molts nivells: urbanístiques, en l’ús d’energies renovables, en matèria de transports públics, promovent campanyes de conscienciació… En tot cas aquest fet no ens ha tirat enrere. Així hem instal·lat punts de recàrrega de vehicles elèctrics, hem plantejat les reurbanitzacions del Camí Ral i la que ha de dur-se a terme a l’avinguda Torres Vilaró des de la perspectiva d’una millor convivència del trànsit amb vianants i ciclistes, hem multiplicat els kilòmetres de carril bici o hem aconseguit millores continuades en el servei de transport públic gràcies a la insistència que hem mostrat.

Precisament, aquesta setmana s’ha fet efectiu un nou impuls a la línia de bus 902 que ens permet disposar de més busos els caps de setmana entre altres millores. Al llarg dels últims anys hem anat incorporant més recursos al servei com reforços en les hores punta, un increment del servei del 40 % fa menys de 4 anys o l’accés a la tarifa plana metropolitana, per posar alguns exemples. I tenim la intenció que encara arribin més en els pròxims anys.

Som conscients que avui dia disposem d’un transport públic de major qualitat del que teníem a la nostra disposició no fa tant de temps. Però també tenim la voluntat i el compromís de continuar demanant i assolint més quantitat i qualitat. Tal com exposava en l’inici d’aquesta reflexió el nostre objectiu és canviar el model de la mobilitat a Begues i això només es pot aconseguir impulsant el transport públic. Sabem que a l’Ajuntament no en tenim les competències, però podeu comptar amb la nostra insistència per a continuar avançant.