El Dia Internacional de les Dones torna a posar sobre la taula la necessitat d’arribar a una igualtat real i palpable

 

El passat 8 de març commemoràvem el Dia Internacional de les Dones, una data clau per a donar major visibilitat a una realitat a la qual ens enfrontem cada dia de l’any: la desigualtat que encara existeix entre homes i dones a la nostra societat. El fet que els nostres drets estiguin equiparats des de fa dècades, no suposa que haguem assolit en aquest temps una posició d’iguals a la societat que compartim. El reconeixement legal no ha vingut acompanyat dels canvis socials necessaris. I aquí és precisament on posem l’accent cada mes de març.

Encara tenim un llarg camí a recórrer com a societat per tal que s’equiparin els sous, perquè desapareguin els sostres de vidre, per a acabar amb totes les violències que les dones patim pel fet de ser-ho… Són molts els fronts oberts en els quals hem d’actuar.

Personalment, soc optimista i tinc tota la confiança en què els anys que han de venir faran que la nostra sigui una societat més justa en la qual les diferències entre homes i dones es vagin difuminant. Les generacions joves que venen darrere nostre són generacions especialment sensibilitzades en aquesta qüestió i compten, a més, amb l’impuls i la necessitat de canvi pròpis de la joventut.

Però perquè aquests canvis reals i palpables es donin en un futur immediat, hem d’aplanar el camí aquí i ara. Des de Begues ens hi hem volgut sumar amb una proposta d’activitats que tenen la voluntat d’arribar al major nombre de persones possible. Perquè la igualtat no és una qüestió d’alguns. Aquest és un repte per a totes i tots sense diferències d’edat ni de gènere.

Us vull convidar des d’aquest racó a què també hi reflexioneu. Pensem en quins canvis podem aplicar al nostre dia a dia, quines accions podem emprendre i de quina manera, en definitiva, podem contribuir a assolir una societat plenament igualitària. Provoquem el canvi que necessitem.