Una part destacada de les principals actuacions que es duen a terme en aquesta legislatura tenen la voluntat d’incrementar els nivells de salut de la població

 

Els ajuntaments, el conjunt de les administracions, dediquem molt de temps i espai a explicar els principals projectes que posem en marxa. En tot cas crec que és important que expliquem també la intenció que ens porta a desenvolupar les polítiques concretes que tirem endavant. Des de l’Ajuntament de Begues disposem d’eines com aquest mateix espai que ens faciliten aquesta tasca.

Avui m’agradaria doncs aprofitar aquest text per tal d’exposar una de les principals qüestions que centren tasca del consistori en aquesta legislatura: la promoció de la salut i del benestar. Una part destacada de les actuacions que hem dut a terme o que estem encara desenvolupant en aquest mandat van dirigides en aquest sentit. M’estic referint a exemples que comencen a ser una realitat com el parc metropolità que esmentava del què parlava la setmana passada i que promourà l’activitat física a l’aire lliure per a totes les edats o d’altres que encara estan oberts i en els posem importants esforços com el desviament de les línies d’alta tensió o la creació d’un centre d’atenció diürna per a la gent gran.

Si mirem en tot cas a actuacions que ja s’han posat en marxa hem de destacar el treball per la promoció de l’esport. Així hem recuperat la gestió directa de la piscina per tal de millorar els serveis que ofereix i d’establir nous preus que facilitin l’accés al major nombre de persones o hem creat un circuït d’activitat física amb màquines a l’aire lliure situat en l’entorn del Camí Ral. Avui és més senzill practicar esport a Begues.

No voldria deixar d’esmentar que aquest treball per esdevenir un municipi més saludable és transversal al conjunt de l’actuació municipal. Allà on podem treballar a favor d’aquest concepte de municipi apliquem les mesures necessàries. Un exemple evident el trobem en algunes de les principals actuacions urbanístiques dutes a terme, com la creació del Camí Ral o la millora de la mobilitat en l’entorn de la variant, que han tingut especialment en compte els desplaçaments a peu o en bicicleta.

En conjunt podem veure que són moltes les actuacions i molt diferents. Però, si les tenim en compte des d’una perspectiva global podem entendre millor com funciona la mentalitat d’aquest ajuntament. Sota una idea comuna treballem des de tots els angles possibles.