La celebració de la Festa Major ha de ser una invitació per a la convivència i per a gaudir del que ens ofereix el municipi

 

Aquest vespre es posa oficialment en marxa la Festa Major. La festa és, probablement, l’esdeveniment ciutadà més important que tenim al nostre abast al llarg de l’any pel que suposa d’implicació dels veïns i veïnes, per la gran quantitat d’entitats i activitats que aplega i perquè està dissenyat per a totes les edats i per a tots els interessos. I així m’agradaria que valoréssim els dies que tenim per endavant.

Durant les properes hores, Begues i la gent que hi vivim ens submergim en un esclat d’alegria i celebració. Els nostres carrers, els nostres equipaments… el conjunt dels espais públics seran l’escenari de teatre, música, cultura popular, esport i un ampli ventall d’activitats de tot tipus. Tindrem, doncs, l’oportunitat de gaudir el nostre municipi al màxim. No la desaprofitem.

La nostra Festa Major és el millor reflex del que som com a poble. Les nostres entitats tornaran a bolcar-se en la programació; nombroses persones posaran voluntàriament el seu esforç a la nostra disposició i els treballadors i treballadores municipals faran tot el possible, un cop més, perquè la festa estigui a l’alçada de les nostres expectatives. No tinc cap dubte que tots i totes trobarem un espai per a la diversió en aquest programa d’activitats que tenim per endavant.

No voldria deixar de recordar que, en una Festa Major, al cap i a la fi, el que celebrem és conviure en un mateix espai, compartir un municipi i el sentiment d’orgull pel nostre poble. Estic convençuda que tots i totes sabrem estar a l’alçada del que significa aquesta celebració i que la gaudirem, com no pot ser d’una altra manera, des de l’estima per la convivència i des del respecte pels altres.

Som una comunitat. Compartim el nostre dia a dia, les nostres preocupacions i molts dels nostres objectius comuns. Ara és el moment de demostrar que estem orgullosos que així sigui. Esteu convidats a la celebració. Aquesta és la vostra festa, és la festa de tothom.