La pandèmia no ens ha fet alterar la nostra voluntat de que la participació sigui un dels eixos essencials del treball municipal

 

Per a l’equip de govern a l’Ajuntament de Begues no només és important què fem, també és essencial la manera en la que ho fem. Per aquest motiu al llarg dels darrers anys hem explorat i ampliat les vies de participació ciutadana que tenim al nostre abast per tal que la veu dels beguetans i les beguetanes estigui el més present possible en el treball del seu consistori.

Hem creat consells municipals, hem promogut trobades d’entitats, hem potenciat la nostra presència a les xarxes socials, hem incrementat considerablement els mecanismes de transparència… i hem creat nombrosos processos participatius. Sense anar més lluny coincideixen en el temps el treball públic per a l’elaboració d’un reglament d’ús dels equipaments públics amb una segona fase del procés per a conèixer les necessitats en matèria de lleure dels nostres joves. D’aquestes dues actuacions es desprendran mesures tan importants com les polítiques de potenciació de l’oci jove o la manera en què podem fer ús dels equipaments a la nostra disposició. Seran, un cop més, decisions compartides amb totes les persones que s’hi han volgut sumar.

Avui vull ressaltar la continuïtat d’aquestes propostes en moments tan complexos com els que vivim. Per a l’Ajuntament de Begues la participació pública és una part irrenunciable del nostre treball i gràcies a les facilitats que ens ofereixen les tecnologies de la comunicació podem continuar caminant cap a un model de gestió municipal que sigui cada cop més una proposta compartida entre representants públics i ciutadania.

El nostre és un poble amb una capacitat extraordinària per a participar i treballar de manera conjunta a favor de tots i de totes. Som una societat madurada que pensa en el benefici comú i aquesta és una qualitat que hem de saber aprofitar. Tot i que ara estiguem necessàriament separats, continuem treballant plegats.