Des de l’Ajuntament també estem treballant per fer que les eleccions del 14F siguin segures per a les persones

 

Les experiències que hem viscut al llarg del darrer any ens han fet refermar-nos en quelcom que des de l’Ajuntament de Begues ja teníem molt clar: que la seguretat i la salut de les persones són la base de qualsevol política que desenvolupem. La pandèmia ha posat a prova aquesta necessitat de protegir a les persones ja que ha obligat, en moltes ocasions, a prendre decisions que han tingut de manera col·lateral efectes econòmics i socials indesitjats. Però no podem construir un veritable benestar deixant enrere la vida de tantes persones.

Aquest proper dilluns i després d’haver aconseguit estabilitzar la incidència de la tercera onada, entren en vigor lleugeres modificacions en les restriccions que, tot i no ser substancials, sí que responen a la voluntat de que les prohibicions siguin proporcionades a cada moment. Així, després d’un mes de confinament municipal, el Procicat ha aprovat passar al confinament comarcal i permetre a l’hostaleria obrir una hora més per esmorzar i per dinar. Tot i que probablement tothom voldria majors llibertats, les xifres de contagis i de pressió hospitalària no ens permeten pensar en anar més enllà.

Amb aquesta voluntat de disposar de la major normalitat que sigui aconsellable, des de l’Ajuntament de Begues estem col·laborant en tot el que estigui a les nostres mans per tal d’aconseguir que les eleccions del 14 de febrer ofereixin les màximes garanties sanitàries tant a les persones que hi acudim a votar com per a les persones responsables de les meses electorals. No tinc cap dubte de que així serà i properament rebreu una carta a les vostres llars amb informació detallada al respecte.

No em puc estar d’esmentar, parlant de salut, la commemoració ahir del Dia Mundial contra el Càncer, una malaltia cruel que, malauradament, en major o menor grau tots hem viscut de manera propera en familiars, amics o en nosaltres mateixos. Un cop més Begues tornava a donar suport a aquesta data de la mateixa manera que hem fet sempre ja fos col·laborant amb iniciatives solidàries, com la Marató de TV3, o promovent accions específiques per lluitar contra el càncer de pell, el de mama, el colorectal o l’infantil.

Sempre diem que som privilegiats de viure on vivim. Fem tot el possible per tal que sigui el major temps possible.