L’actual situació econòmica fa imprescindible que les administracions fem un esforç de negociació i entesa

 

La crisi econòmica ha provocat canvis profunds en molts aspectes del nostre dia a dia, també en les administracions. Si moltes economies familiars han vist com es reduïen de manera important els seus ingressos, també els consistoris ens hem trobat amb una reducció notable dels diners dels que disposem. Davant d’aquesta realitat ha estat necessari adaptar-nos a l’actual realitat i buscar noves vies de finançament.

La resposta més senzilla hagués estat incrementar la pressió sobre els impostos que paga la població per tal de compensar els recursos que no arribaven per una altra banda. Però en un moment en el que, precisament, la pitjor part l’ha patit la ciutadania, ens semblava que era una irresponsabilitat. Més encara ho hagués estat reduir els serveis que oferim ja que, per la proximitat que oferim els ajuntaments, són en la seva major part essencials.

Quina ha estat doncs la política de finançament per la que hem optat? En primer lloc hem protegit les economies familiars congelant els impostos i fent tots els esforços necessaris en contenir l’IBI. I en segon lloc hem incrementat els contactes amb la resta d’administracions per tal d’aconseguir tots els ajuts i subvencions al nostre abast per a poder afrontar les actuacions que considerem necessàries per al poble.

Aquest treball de trucar a portes suposa una major inversió de temps i esforços per part de la pròpia administració. Ens obliga a mantenir contactes constants, a obrir negociacions i a cercar complicitats contínuament. Però dóna resultats.

Sense anar més lluny aquesta setmana se’ns ha notificat que rebrem 844.000 € de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que destinarem a tres projectes com són: la millora de la connectivitat per als vianants a l’entorn de la variant, la integració urbanística de la riera de Can Figueras amb el Camí Ral i la creació del parc urbà a la Parellada. És tracta d’un impuls econòmic definitiu a diferents projectes essencials per a continuar desenvolupant la nostra trama urbana cap al model de municipi que estem aconseguint esdevenir.

Avui en dia crec fermament que aquest és el camí a seguir: buscar el treball conjunt entre administracions. Tot i que l’economia en general mostra signes de milloria, la realitat és que encara no podem exigir ni als sectors productius ni a les famílies l’esforç que han realitzat en moments passats. Ara tot l’esforç que sigui possible, ha de venir de les nostres mans.