Aquest diumenge tenim una oportunitat per demostrar la nostra estima i donar suport al teixit associatiu

 

Les restriccions en la mobilitat que van arribar de la mà de la pandèmia han suposat un cop duríssim per al teixit associatiu en tots aquests mesos. Les entitats viuen de la proximitat dels seus veïns i veïnes, ja sigui per la necessitat de celebrar reunions o assajos, com perquè la major part de la seva activitat es desenvolupa de cara al públic. L’esport, la cultura popular o el lleure tenen sentit quan es realitzen amb la participació de la ciutadania.

La millora generalitzada que acompanya al procés de vacunació s’ha vist reflectida ja en una recuperació d’una part d’aquesta activitat. Gràcies a la seva empenta i compromís ja hem pogut gaudir darrerament amb algunes propostes promogudes per les associacions del municipi. Són, sens dubte, tot un exemple del camí a seguir.

A Begues empre ens hem enorgullit de la quantitat, la diversitat i la capacitat de les nostres associacions. En elles hem trobat un motor en continu moviment per a promoure des de l’agenda cultural a l’activitat solidària passant per l’educació, entre moltes altres propostes. La seva força i vitalitat tornaran a ser les protagonistes de la mostra d’enguany. Les entitats de Begues han sabut trobar l’empenta i l’energia necessàries per ressorgir d’aquest període de foscor i recuperar la llum que sempre les ha caracteritzat.

L’evolució de la pandèmia ens convida a anar reconquerint alguns dels espais que hem hagut de cedir. Entre aquests, enguany recuperem la Mostra d’Entitats en el seu format presencial. M’agradaria convidar-vos a que us hi apropeu, en primer lloc per veure com el nostre municipi disposa d’un teixit associatiu envejable. I també per a mostrar la nostra estima i el nostre agraïment per la seva feina a totes les persones que, per sobre de les circumstàncies, continuen dedicant desinteressadament una part del seu temps en benefici de la resta de beguetans i beguetanes.