Begues aposta en ferm per un desenvolupament a la comarca que tingui en compta l’agricultura i la sostenibilitat

 

Aquest passat dissabte una delegació beguetana, amb representants institucionals i l’actuació del Cor de Caramelles de Begues, participava de la celebració de la 76a Trobada de la pagesia del Baix Llobregat a Montserrat. Enguany era, a més, una trobada ben especial ja que comptava amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, qui es comprometia després que l’any passat, en el 75è aniversari, no va poder assistir en Carles Puigdemont pel moment històric en què vivíem. Aquesta visita és especialment significativa ja que, més enllà del que suposa institucionalment, també serveix per donar suport a aquells que conreen els camps i als municipis que treballem des d’una comarca tan massificada com la nostra per un model de població més sostenible. El president es va mostrar així en tot moment proper a les nostres preocupacions i atent a les necessitats de la pagesia de la comarca per la qual cosa vull agrair-li públicament la seva implicació.

Tot i que Begues no té avui en dia una relació tan estreta com d’altres poblacions de l’entorn amb la producció agrícola, sí que ens sentim plenament identificats amb els valors i la forma de desenvolupament que representa. Al contrari del que es podia pensar 50 anys enrere, avui en dia sabem que no podem fiar tot el nostre desenvolupament als sectors de la construcció i la indústria.

Des de l’Ajuntament entenem que hem de créixer sostingudament i que és tan important la manera en la què preservem i potenciem el nostre patrimoni natural com la forma en la que es desenvolupen els nuclis urbans. Si fa dècades es podia pensar que la riquesa d’un poble estava lligada al major creixement possible, ara per ara hem d’entendre que la veritable riquesa es troba en la qualitat de vida que assolim.

Les grans àrees urbanes, com és l’àrea metropolitana de Barcelona, necessiten per a ser espais de futur pulmons com el que ofereix Begues i productes agrícoles de qualitat i de proximitat com els que trobem al camp agrari de la comarca. Aquesta és la gran Barcelona en la que creiem i en la que, des del nostre racó, treballem també per a construir.