La celebració ens demostra novament la gran capacitat que tenim a Begues per a ser participatius i actius

 

Al nostre municipi tenim la sort de gaudir d’un conjunt de festes que són tan diverses com complementàries: algunes ens són pròpies com la Festa Major d’Estiu o la Festa del Most; altres les hem adoptat de manera més recent com la Fira de la Cervesa Artesana o la Mostra d’entitats, i, finalment, comptem amb les festivitats com el Nadal o el Carnestoltes que compartim amb la resta de municipis.

Aquests dies ens preparem per a gaudir d’una de les celebracions més entranyables de totes les que ens visiten al llarg de l’any com és la Festa Major d’Hivern. Es tracta d’una versió més íntima i propera de la Festa Major d’Estiu, un recordatori, quan encara queden uns quants mesos per a la festa gran, de com podem gaudir els beguetans i beguetanes junts quan ens ho proposem.

I aquí crec que rau precisament el secret de la varietat de celebracions que es van alternant al llarg del nostre calendari. El nostre és un municipi amb una important capacitat de participació. Gaudim d’un teixit associatiu ampli i fort i, especialment, amb moltes i moltes persones disposades a prendre part d’aquelles propostes culturals, lúdiques o esportives que es duguin a terme al poble. Aquesta és una de les principals característiques que tenim com a població i un dels motors que ens permeten disposar de la programació cultural que tenim al nostre abast habitualment.

Comença doncs una nova Festa Major d’Hiverns i ho fa amb una programació que, novament, es caracteritza per tenir una voluntat d’arribar a tots i cadascun dels veïns i veïnes. Les festes majors són un moment de trobada i comunitat. Aprofitar-lo està en les nostres mans. Espero que la gaudiu!