El projecte per a la remodelació integral d’aquesta via permetrà culminar la creació del principal eix per a la mobilitat sostenible al municipi

 

Begues és un municipi per a gaudir-lo a peu de carrer. Aquesta és una idea que ha marcat l’actuació del nostre Ajuntament al llarg dels darrers anys. Som conscients de la sort que tenim de disposar dels espais públics que ens envolten, de la natura que ens acompanya i del patrimoni que conservem. I el que encara és més important, és al carrer on ens trobem els veïns i veïnes i on estrenyem els llaços de bona convivència, solidaritat i cooperació que sempre ens han caracteritzat. Tot i el creixement en nombre d’habitants, l’esperit de bon veïnatge d’un poble petit continua ben viu entre nosaltres.

En tot cas el desenvolupament de la trama urbana al llarg dels anys es va realitzar, en molts casos, sense tenir en consideració aquestes i altres qüestions que avui són essencials en el disseny de qualsevol municipi. Els carrers que dècades enrere es creaven entorn dels vehicles particulars, són avui dia espais en els quals conviuen necessàriament vianants, bicicletes, cotxes o patinets elèctrics. L’espai públic ja no és simplement una zona de pas, són espais que actuen també com a promotors dels desplaçaments sostenibles i de la convivència ciutadana.

A Begues hem apostat amb força en els darrers anys per redefinir la nostra relació amb els carrers. Entre moltes altres actuacions, hem creat kilòmetres de carril bici, hem treballat per a aconseguir una millora del transport públic o hem reurbanitzat una de les principals vies com és el Camí Ral. Ara és el torn de completar aquesta última actuació amb la total remodelació de l’avinguda Torres Vilaró. Aquest projecte, que començarà a ser una realitat amb l’inici del 2022, ens permetrà crear un eix per al desplaçament sostenible que unirà la Barceloneta i la Rectoria.

Sens dubte aquest serà un dels grans projectes de transformació d’aquest mandat. I no només per l’abast dels treballs, sinó per la transformació en la manera en la manera de viure el nostre municipi. En el temps transcorregut des de la finalització de les obres del Camí Ral hem pogut constatar l’impacte que ha tingut i que estic segura que s’estendrà també a l’avinguda Torres Vilaró. Més que una actuació urbanística aquest projecte vol oferir una nova forma de relacionar-se amb Begues.